Pts. May 6th, 2024

2006 yılında kurulan ve 2020 yılı itibarıyla dünya genelinde 286 milyon kullanıcıya sahip olan dijital müzik platformu Spotify, her geçen zamanda üye sayısını artıyor. Makul ücretler karşılığında dünyanın müziğini hizmetinize sunan Spotify’ı, reklamlar karşılığında ücretsiz kullanmak da mümkün. İsveç merkezli online müzik plarformunu daha etkin ve daha keyifli getirmek mümkün. İşte, tüm yönleriyle Spotify

SES KALİTESİNİ İYİLEŞTİRİN

Spotify uygulamasıyla hem masaüstü hem de telefonlarda müzik keyfini tadabilirsiniz. Eğer ayarlanmazsa ses kalitesi otomatik olarak düzenlenir, bunu kullanıcı istediği zaman istediği şekilde düzenleyebilir. Böylelikle de Spotify, kullanıcılarına kaliteli ve verimli bir hizmet sunmaktadır. Zaten normalde de sesi olduğundan daha kaliteli bir şekilde aktaran uygulama, ses ayarları ile inanılmaz etkiler yaratılmasını sağlıyor.

GİZLİ OTURUMA GEÇİN

‘Guilty pleasure’ olarak ifade edilen, dinlemekten utanılan, gizlice dinlenen ancak dinlemekten de alıkoyulamayan şarkıları özgür bir şekilde dinleyebilirsiniz. Gizli oturum açabilme modu ile Spotify üzerinde anlık olarak dinlediğiniz şarkılar arkadaşlarınız tarafından görüntülenemez. Masaüstü moda geçildiğinde de görselde olduğu gibi ayarlanabilmektedir. Ayrıca artık Spotify ana sayfası üzerindeki profil tuşuna tıklayarak da direkt gizli modu karşınızda görebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz her kişiyi her şarkıyı dinleyebilirsiniz.

YANLIŞLIKLA SİLİNEN ÇALMA LİSTELERİNİ GERİ GETİRİN

Her ne kadar sürekli kullanıyor olsak da hala yanlışlıkla bir şeyler silebiliyoruz ve kimi zaman geri getirme olasılığımız da olmuyor. Ancak, Spotify, bizlere muhteşem bir özellik olarak bunu sunuyor ve web site üzerinde sildiğimiz çalma listeleri saklanıyor. Profil seçeneğine tıkladığınız zaman Recover Playlist isimli bir seçenek çıkıyor ve ona tıkladığınız zaman direkt web siteye yönlendiriliyorsunuz. Oradan restore tuşu ile silinen listeleri kurtarabilirsiniz ve anında kitaplığınızda geri görebilirsiniz. Böylelikle Spotify silinen çalma listesi geri getirme konusuna da değinmiş olduk.

ŞARKI- SANATÇI RADYOLARI

Severek dinlediğimiz şarkılar Spotify tarafından algılanıyor ve kullanıcılarına çok hoş bir güzellik yapıyor. Şarkıların yanında bulunan üç noktaya tıkladığınız zaman açılan sekmede ‘Şarkı Radyosuna Git’ seçeneği bulunuyor, ona tıklayarak karşınıza çalma listesi çıkıyor. Bu çalma listesi de sizin dinlemiş olduğunuz şarkılara benzer tarzda şarkılar çıkarıyor ama bunlar gerçek anlamda tam isabet cinsinden şarkılar ve kişiler.

ŞARKININ İSTEDİĞİNİZ BÖLÜMÜNÜ PAYLAŞABİLİRSİNİZ

Spotify, kendi blog sitesinde de sevdiğiniz şarkları arkadaşlarınız ile paylaşabileceğinizi açıkça belirtmişti. Ancak seçtiğiniz şarkının sadece belirli kısmını da paylaşabileceğinizi biliyor muydunuz? Öncelikle seçtiğiniz şarkının bağlantısını kopyalayın ve paylaşım ile mesaj bölümünü seçin ve url sonuna #3:00 yazacak olursanız eğer linke tıklandığı zaman, şarkının direkt olarak 3. Dakikası açılmış olacak. Böylelikle sadece belirli bölümü paylaşmış olacaksınız.

YENİ BİR DİL ÖĞRENİN

Spotify, yeni dil öğrenmek isteyenlere de imkan sunuyor. Görselde görüldüğü gibi sanatçı başlığı altında dil öğreten içerikler paylaşımı yapan kullanıcıları görebilirsiniz. Bu içerikler, yabancı kelime telaffuzu gibi birçok sorunu ortadan kaldırma etkileri yaratmaktadır. Bu sayede de yeni dil öğrenmek isteyenler için de ayrı bir kanal oluşmuş oluyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen