Cum. Nis 26th, 2024

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

Altyapısından yetiştiği Pınar Karşıyaka’dan geçen sezon ayrılan ve Türk Telekom’da forma giyen 24 yaşındaki pivot Egemen Güven, bu sezon HDI Sigorta Afyon Belediyespor’da yükselişe geçti. Keçiler’in bu sezon 8 maçında 11.7 sayı, 7.5 ribaund ve 2.2 asist ortalamalarıyla mücadele eden Egemen, Türkiye’nin yükselen yıldızları arasında yerini almış durumda. Ajansspor’a özel açıklamalarda bulunan genç oyuncu, Afyon’un basketbolunu geliştirmek için çok doğru bir ortam olduğunu söyledi.

“Burada düzenli oynama şansı buldum”

HDI Sigorta Afyon Belediyespor’daki çıkışı hakkında konuşan Egemen Güven, “Burada bana güvenen müthiş bir teknik ekip ve oyuncu grubu var. Tabi ki de Çok çalışıyorum ama sadece çalışmak yetmiyor. Ritim ve özgüven, oynadıkça kazanılan şeyler. Burada düzenli oynama şansı buldum. O yüzden mutluyum.” dedi. Daha önce büyük şehirlerde oynayan Egemen, “Evet, İzmir’de ve Ankara’da oynadım ama oralarda da Afyon’da çalıştığım kadar çalışıyordum. Küçük şehirlerde basketbola konsantre olma gibi bir algı var. Kişiye göre değişir ama çalışmak isteyen, oynamak isteyen her yerde oynar.” ifadelerini kullandı.

“Pozisyon pozisyon telefonlarımıza videolar atıyorlar”

Afyon’daki basketbol ortamından bahseden Egemen Güven, “Burada gerçekten çok güzel bir ortam var. Arkadaşlık çok üst seviyede. Herkes birbirini çok seviyor ve başarılı olmasını istiyor. Özellikle teknik ekibimiz bizlerle tek tek konuşuyor, ilgileniyor. Pozisyon pozisyon telefonlarımıza videolar atıyorlar, onlar üstünde tartışıyoruz. Basketbolumu geliştirmek için çok doğru bir ortamdayım.” dedi. Genç bir kadro olduklarını söyleyen başarılı pivot, “Buradaki her oyuncu basketbola aç; bunu idmanda görebiliyoruz. Sahaya gençliğimizi, enerjimizi koyduğumuzu zaman, yerliler olarak çok tehlikeli bir bir takıma dönüşebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde olduğumuz için basketbol dışında çok yaptığı bir aktivite olmadığını da ekleyen Egemen Güven, “Genellikle evde olmayı tercih ediyorum.” dedi. Afyon’un yöresel lezzetlerini de es geçmeyen Egemen, “Börek ve sarma gibi yöresel lezzetler var. Afyon sucuğunu söylemeye gerek yoktur herhalde. Gerçekten lezzetli yemekler yiyoruz burada.” ifadelerini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen