Cum. May 3rd, 2024

Göz sağlığına olan faydalarıyla bilinen havuç sebzesinden kışın vitamin deposu olacak turşu yapabilirsiniz. Peki havuç turşusu tarifi nasıl yapılır? Havuç turşusu tarifi için kullanılan malzemeler ile havuç turşusunun yapılışını sizlerle paylaşıyoruz.

Havuç (Daucus carota), dünyada en yaygın kullanılan ve en çok tüketilen kök sebzelerden biridir. Havuç, antioksidanlar, potasyum, K vitamini, C vitamini, niasin ve B6 vitamini yönünden zengindir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan havuç, içerisinde bol miktarda A vitamini barındırmaktadır. Ülkemizde de bolca yetişen havuç dünyanın çeşitli yerlerinde salata ve çorbaların yanı sıra atıştırmalıklar, garnitürler ve birçok tarifte önemli bir bileşen olarak kullanılıyor. Bu nedenle çiğ meyve, meyve suyu veya pişmiş formda tüketilen havuçlar sağlığınız için her zaman iyi bir seçimdir. Havuç sebzesinden muhteşem bir turşu da yapabilirsiniz. 

HAVUÇ TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

2 kg havuç
8-10 diş sarımsak 
7-8 sap kereviz yaprağı
2 çorba kaşığı tuz
Salamura için: 750 gram üzüm sirkesi
Bir buçuk su bardağı havuç haşlama suyu
3 çorba kaşığı ince tuz

YAPILIŞI

Suyu bir tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı tuz ekleyin. Kaynamaya başladığında soyduğunuz havuçları içine atıp 8-10 dakika haşlayın.

Ilındıktan sonra yuvarlak dilimler halinde kesin. Havuçları kavanozlara yerleştirin. Aralarına kereviz yapraklarını ve sarımsakları yerleştirin.

Havuçları haşladığınız sudan ihtiyacınıza göre ayırıp üzerine üzüm sirkesi ve tuz ekleyin. Hazırladığınız salamurayı turşunun üstünü geçecek şekilde kavanozlara dökün.

Ağzını sıkıca kapatıp uygun bir yerde olgunlaşmaya bırakın.

Afiyet olsun…

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen