Per. May 2nd, 2024

Bitcoin tarihi tekrarlanıyor mu? 3 gösterge Ekim ayının BTC boğa piyasasını yeniden canlandıracağını gösteriyor. Amiral gemisi kripto para birimi, 2013’ten bu yana dokuz Ekim’in yedisini karla kapattı ve önümüzdeki 31 gün içinde fraktal bir boğa koşusu kaydedebileceğine dair umutları artırdı. Bitcoin’in Ekim serüveni Kriptokoin.com’da.

Bitcoin Ekim serüveni

Bitcoin (BTC), kapanışının hemen öncesinde güçlü bir toparlanma rallisine rağmen fiyatı ay içinde %7’nin biraz üzerinde düştüğü için sözde Eylül lanetini kıramadı. Bununla birlikte, Bitcoin, agresif yükseliş tersine çevirmeleriyle bilinen bir ay olan Ekim ayında geri dönüş yapıyor gibi görünüyor. Bybt verileri, Bitcoin’in Ekim’i 2013’ten bu yana çoğu zaman kârla kapattığını gösteriyor – %77’nin üzerinde bir başarı oranıyla. Geçen yıl, kripto para birimi, yaklaşık %7,5’lik bir düşüşün ardından Eylül ayını yaklaşık 10.800 dolarda bitirdikten sonra %28 artarak 13.500 doların üzerindeki seviyelere ulaştı.

Benzer şekilde, Bitcoin bir önceki ay yaklaşık %14 düşmesine rağmen Ekim 2019’un sonunda %10’un üzerinde tırmanmıştı. Bu, Eylül’ü, 2013’ten bu yana dokuz kez zarar kaydetme kaydıyla traderlar için bir satış ayı gibi gösterdi. Buna karşılık Ekim, kendisini dip alım dönemi olarak göstererek, traderların 31 Ekim’e kadar Bitcoin fiyatını daha yüksek pompalayabileceğini düşündürdü. Ekim fraktalı, Çin’in artan baskısı ve ABD’nin kripto sektörü üzerindeki daha sert düzenleyici duruşu şeklindeki endişe verici sinyallere rağmen ortaya çıktı. Ek olarak, Federal Rezerv’in ayda 120 milyar dolarlık tahvil satın alma programını bu yılın sonlarında sınırlama beklentileri, Bitcoin’in yukarı yönlü görünümünü sınırlıyor gibi görünüyor. ABD merkez bankasının sıfıra yakın faiz oranlarıyla birleşen gevşek para politikası, Bitcoin’in Mart 2020’deki 4.000 doların altındaki fiyat artışını Nisan 2021’e kadar neredeyse 65.000 dolara pompalamada etkili oldu. Ancak kısa vadeli aksiliklere rağmen, bir dizi önemli gösterge, yatırımcıların hala gelişen kripto para birimi alanında risk almak istediğini ortaya koydu.

Kurumsal girişler

Kripto veri izleme hizmeti CryptoCompare raporunda, kripto para yatırım ürünleriyle ilişkili hacimlerin Eylül ayında %9,6 arttığını belirtti. Bu arada, haftalık ürün girişleri Mayıs 2021’den bu yana en yüksek seviye olan 69.7 milyon dolara yükseldi. CryptoCompare, “Bitcoin tabanlı ürünler, herhangi bir varlıktan haftada ortalama 31,2 milyon dolar ile en yüksek giriş seviyesini gördü. 2021’in son çeyreğine doğru yukarı yönlü hareket olabilir” diye yazdı.

Teknik göstergeler ayrıca, Eylül kapanışından önce 40.000 dolar civarında bir taban oluşturduğu ve geçici destek olarak kilit direnç seviyelerini geri aldığı için Bitcoin için yükseliş seansına işaret etti. Cointelegraph’ın daha önce bahsettiği gibi, 21 haftalık EMA’nın altına bir düşüş, Bitcoin’in %78 oranında düşmeye devam etme olasılığını artırdı. 27 Eylül’de kripto para birimi yeşil dalganın altına düştü (aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi) ancak Ekim oturumuna girerken destek olarak geri aldı.

Artan hacimlerin eşlik ettiği 20 haftalık EMA’nın üzerinde bir hareket, tarihsel olarak patlayıcı Bitcoin boğa koşularına yol açtı. Sonuç olarak, fraktal tekrar ederse, BTC fiyatı önümüzdeki seanslarda yeni bir rekor seviyeye doğru gidebilir. Bitcoin için yükseliş sonucunu öngören bir başka teknik gösterge de boğa flamasıdır. Ayrıntılı olarak, BTC’nin fiyatı, %500’ün üzerindeki rallisinin ardından iki yakınsak trend çizgisi içinde konsolide oluyor. Geleneksel analistler, bu yanal hareketleri yükselişin devamının bir işareti olarak görüyorlar. Bunu yaparken, fiyatın formasyonun üst trend çizgisinin üzerine çıkacağını ve bayrak direği adı verilen önceki yükseliş trendinin uzunluğu kadar yükseleceğini tahmin ediyorlar.

Sonuç olarak, Bitcoin’in en az dirençli yolu, fiyatlarını 100.000 dolara (bayrak direğinin yüksekliği kabaca 50.000 dolardır) göndermek isteyen potansiyel bir kırılma hareketi ile yukarı yönde görünüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen