Çar. May 1st, 2024

Bitcoin (BTC) fiyatındaki yüzde 10’luk bir artış sonucu 47.500 dolarlık seviyenin üzerine çıkması ve 270 milyon dolarlık short pozisyonun tasfiyeyle sonuçlanmasının ardından, 1 Ekim’de kripto para piyasasına yükseliş hissiyatı geri döndü. Son 24 saatte piyasa değerine göre ilk 100’de yer alan 9 altcoin, yüzde 15’in üzerinde yükseldi. Kriptokoin.com olarak bu coin’leri inceliyoruz…

AXS, ICX, THETA bu gelişmelerle yükseldi

Blockchain tabanlı bir savaş oyunu olan Axie Infinity’nin AXS tokenı, yüzde 50 oranında artarak günün en çok yükseleni oldu. AXS’in yükselişinin ardındaki sebepler ise şu şekilde: Yakın bir zamanda AXS staking özelliği tanıtıldı ve bir airdrop gerçekleştirileceği duyuruldu. Ayrıca son zamanlarda oyna-kazan oyun protokollerinin popülaritesinin arttığını da belirtmek gerekir. Bu yükseliş, AXS’in 11.9.92 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesini sağladı.

İkinci olarak, Ethereum Blockchain’ine dayalı token incelemelerinin yer aldığı online platform Revain’in REV tokenı yüzde 25.13 oranında yükseldi. Ardından, merkezi olmayan uygulamaları barındıran ve birlikte çalışabilirliği kolaylaştıran Blockchain Icon (ICX) yüzde 20.98 kadar yükseldi. ICX, ERC-20 standardıyla uyumlu ve DeFi ile birlikte çalışabilir bir şekilde kullanılabilen wrapped ICX’in piyasaya sürülmesinden sonra değer kazandı. Yükseltme, Icon 2.0 ana ağ güncellemesini uygulamadan önce protokolün son hazırlığının bir parçasıdır.

Dördüncü olarak, farklı Blockchain platformları arasında birlikte çalışabilirlik ve likidite sağlayan REN, yüzde 20.76 oranında değer kazandı. Öte yandan video yayınları için oluşturulmuş Blockchain ağı Theta’nın THETA tokenı yüzde 19.17’lik bir yükseliş yaşadı. Theta, dün, yeni Theta Video API sevisini tanıttı.

Yükselen diğer altcoin projeleri: EGLD, FLOW, FIL, CEL

Yukarıdaki coin’lerin yanı sıra son 24 saat içerisinde Elrond (EGLD) yüzde 17.47, Flow (FLOW) yüzde 16.63, Filecoin (FIL) yüzde 15.76 ve Celsius (CEL) yüzde 15.52 oranında yükseldi. Bazılarının yükselişinin ardında belirli bir neden olmasa da, Elrond, yakın bir zamanda NFT’lere odaklı bir ortaklık kurdu ve Crust ile işbirliğini duyurdu. Celsius ise geçtiğimiz hafta boyunca 1inch, Sushiswap entegrasyonunu duyurarak ivme kazandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen