Cum. May 3rd, 2024

Son zamanlarda popüler olan ancak aylık bazda yüzde 60 kadar değer kaybı gören altcoin için “satış” iddiası ortaya çıktı. İddialara göre Apecoin’in (APE) arkasındaki ekip, elindeki coin’leri satış amacıyla transfer ediyor. İşte detaylar…

APE hazinesi satış yapıyor

ApeCoin, on-chain dedektiflerin odağı haline geldi. Çünkü uzmanlar, ApeCoin hazinesindeki sağlıksız harcamaları fark etti. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere proje, Kasım ayındaki yüzde 60’lık feci düşüş ile gündeme gelmişti. Düşüşün ardından çoğu yatırımcının portföyünde haftalardır sorun oldu. ApeCoin hazinesinin sahip olduğu cüzdandan yaklaşık 19,7 milyon dolar değerinde 4,6 milyondan fazla APE tokeni taşındı. Tokenlar çeşitli adresler arasında dağıtıldı. Taşınan fonların en büyük kısmı “0x876c” adresine gönderilirken, yaklaşık 50.000 APE token “0xa29d” adresine taşındı.

“0xa29d” adresindeki analizin gösterdiği gibi, en az beş ApeCoin Hazine cüzdanı harekete geçti. Cüzdan Coinbase, Binance, FTX ve diğerlerine bağlı adresler arasında geçiş olarak kullandı. Uzmanlara göre böyle sofistike bir plan, birinin izlerini gizlemek ve satış için para transferini bu kadar açık hale getirmemek için kullanılabilirdi. Bugün erken saatlerde, diğer dört ApeCoin Hazine cüzdanı, rezervlerini satmak için benzer bir yöntem kullandı. Varlıkları Blockchain’deki farklı adreslere göndermek ve ardından borsalara taşımak amacı vardı.

Tokenlerin yaklaşık yüzde 99,8’i her seferinde yeni adreslere aktarıldı. İlk bakışta ApeCoin projesi, çeşitli kripto para birimi borsalarına para göndermeden önce sürekli olarak yeni adresler kullanarak izlerini gizlemeye çalışırken varlıklarını aktif olarak satıyor gibi duruyor. APE’in piyasadaki performansı, değerinin yüzde 60’ından fazlasını kısa sürede kaybetmesiyle bu tezi doğrulamaktadır.

Altcoin fiyatı dipten toparlanmaya çalışıyor

Bu sırada dipten yüzde 60’lık bir toparlanmaya rağmen, APE’in dump öncesi seviyelere dönmeden önce kat etmesi gereken çok yol var. Şu anda APE, yüzde 1.8’lik bir düşüş ile 4.05 dolardan el değiştiriyor. Kripto para birimi borsası FTX’in çöküşünün ardından 14 Kasım’da tüm zamanların en düşük fiyatı olan 2,63 dolara düşmüştü. Ancak mevcut durumda, toparlanmış durumda. ApeCoin bu düşük seviyeden bu yana yaklaşık yüzde 58 arttı.

30 günlük APE grafiği

Son gelişmelere göre ise 23 Kasım’da Horizen Labs, APE sahiplerinin yanı sıra Bored Ape ve Mutant Ape NFT sahipleri için bir duyuru yaptı. Kullanıcıların tokenlerini stake ettikleri için token ödülleri sağlayacak olan ApeCoin staking için güncellenmiş lansman ayrıntılarını duyurdu. Horizen, 12 Aralık’ta başlayacak ödüllerden önce 5 Aralık’ta kullanıcılar için staking arayüzünü başlatacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen