Cts. May 4th, 2024

Koleksiyondaki heykelsi terzilik göze çarpıyor. Uzun tuniklerin altında katmanlanan pantolonlar, akışkan silüetler sunan gömlekler, elbiseler ve pelerinli üstler, Osmanlı dönemindeki saraylardan referans alıyor. Koleksiyon Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Çırağan Sarayı gibi İstanbul saraylarının dokusundan renkleri ve izleri barındırıyor.

Bej tonları; tüm Osmanlı padişahlarının, atalarının saraylarını kullanmak yerine kendi saraylarını yaptıkları dönemde inşa edilen Çırağan Sarayı’ndan geliyor. Bu geleneğin son örneği olan Çırağan Sarayı’nın iç duvarları ve çatısı ahşaptan, dış duvarlari ise renkli mermerden oluşuyor.

Kırmızı renk, Dolmabahçe Sarayı’nın harem kısmında tüm merdivenleri kaplayan halılardan, döşemelerde kullanılan leylak tonlarından yansıyor. Sarayın tasarımı Barok, Rokoko ve Neoklasik tarzlardan eklektik unsurlar içeriyor.

Nane yeşili, Topkapı Sarayı’nın tavanlarındaki arklardan ve çini duvarlardan ilham alıyor. Topkapı Sarayı hareminin avlu duvarındaki lale desenli İznik lapis çinileri ise Gökay Gündoğdu’ya zengin Osmanlı İmparatorluğu kültürünün ikonik çiçeği olarak adlandırılan lalenin, çok modern bir formunu uyguladığı lale kemerleri için ilham veriyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen