Per. May 2nd, 2024

Hailey Bieber, Mart ayında bir felç nedeniyle kısa bir süre hastaneye kaldırıldığına dair raporların ortaya çıkmasından sonra sessizliğini bozmuştu. Şimdi ise o zamandan beri tam olarak ne olduğunu ilk kez bir videoda anlattı.

Bieber paylaştığı 12 dakikalık videoda, geçirdiği inmeyi ve bunun nedenini araştırmak için doktorlarla birlikte yaptığı her şeyi anlattı. Bu, Hailey’nin kalbindeki bir deliği kapatmak için bir ameliyat geçirmesine neden oldu ve şu andan itibaren iyileşiyor.

Felçle birlikte, “Kolumdan omzumdan parmak uçlarıma kadar inen bu gerçekten garip hissi hissettim, parmak uçlarımı gerçekten uyuşmuş ve garip hissettirdi” diye hatırladı Hailey. “Ve Justin, ‘İyi misin?’ diye sordu ve emin olamadığım için cevap vermedim. Sonra tekrar sordu ve cevap vermeye çalıştığımda konuşamadım. Yüzümün sağ tarafı sarkmaya başladı. Bir cümle kuramadım. Her şey ağzımdan çıkıyordu, karmakarışık bile değildi ama sanki hiçbir kelime ağzımdan çıkmıyordu. Açıkça görülüyor ki, aniden felç geçirdiğimi düşündüm. Justin de felç geçirdiğimi düşündü. Bu yüzden hemen birinin 911’i aramasını ve bir doktor çağırmasını istedi. Olduğumuz yerde bir doktor vardı, oradaki bir sağlık görevlisi aceleyle geldi ve bana sorular sormaya başladılar. Kollarımı test etmeye başladılar. Kesinlikle hayatımın en korkunç anı… Kafamdan o kadar çok şey geçiyordu ki, bir numaralı şey, ‘İnme geçiriyorum, gerçekten korkuyorum. Neler olduğunu bilmiyorum. Bunun neden olduğunu bilmiyorum. Bundan kalıcı sorunlarım olacak mı?’ gibi, kafamdan beni gerçekten korkutan ve gerçekten, gerçekten korkutan pek çok şey geçiyordu.

Devam etti: “Yüzdeki sarkma muhtemelen 30 saniye sürdü, belki biraz daha fazla. Tabii ki kendimi göremedim, bu yüzden gerçekten bilmiyorum ama oldukça hızlı bir şekilde yatıştığını biliyorum ve bu yüzden bana sorular sordular: ‘Nerede olduğunu biliyor musun? Adını biliyor musun?’ Kafamda tüm cevapları biliyordum, ama söylemeye çalıştığım anda çıkaramadım. Sanki dilim ve ağzım cümleleri ve tepkileri oluşturamıyor gibiydi, yani açıkçası bu gerçekten çok korkutucuydu. Kalktım, gayet iyi yürüyebiliyordum; o noktada, gerçekten sadece konuşma sorunuydu. Evime döndüm, ambulansın gelmesini bekledim, o sırada konuşma biraz geri gelmeye başladı, ambulansa binip hastaneye gittim. Ne getirdiklerini açıklamak için hastaneye çağırdıkları komik bir an vardı ve ’30 yaşında bir kadın var’ dediler ve ben ’25 yaşındayım’ dedim. Beni sebepsiz yere beş yıl yaşlandırmayacaklarından emin olmak için, anlıyor musunuz?”


Hailey, acil servise gittiğinde neredeyse “normale döndüğünü” ekledi. Acil servise gittiğinde inme kontrol listesinde 0 puan aldığını söyledi. Hastanedeki doktorların ona beyninde TIA (geçici iskemik atak) adı verilen küçük bir kan pıhtısı teşhisi koyduğunu söyledi. Beyindeki bir pıhtı veya tıkanıklıktan kaynaklanır. Hailey, bir gecede hastaneye kaldırılırken vücudunun TIA’yı çabucak çözebilmesinden sonra herhangi bir sorunu olmadığını söyledi. “Kalıcı bir sorunum olmayacaktı” diye ekledi.

Hailey, hastanenin kendisini kapsamlı bir şekilde test ettiğini söyledi. “Kalpte doğumda olması gerektiği gibi kapanmayan bir delik” olan bir PFO’ya (güçlü foramen ovale) sahip olup olmadığını görmek için onu test ettiler. Ama daha sonra, Hailey’de bir tane bulundu.

Taburcu edildikten sonra Hailey, daha fazla doktor görmek için UCLA’ya gittiğini ve daha kapsamlı testlerden geçtiğini söyledi. “O noktada, bunun neden olduğuna dair gerçekten bir cevapları veya sonuçları yoktu.” Hailey’in kan pıhtısı olmasının nedenine gelince, doktorların üç farklı şeyin faktör olduğu sonucuna vardıklarını söyledi: “Daha yeni doğum kontrol haplarına başlamıştım ki, asla almamalıydım çünkü zaten migrenden muzdarip biriyim. Ve ben bu konuda doktorumla konuşmadım. Bu yüzden hanımlar, kötü migrenleriniz varsa ve doğum kontrol hapı almayı planlıyorsanız, doktorunuza söyleyin, çünkü doğum kontrol haplarından sonra inme geçirmek olası bir yan etkidir. İkincisi, yakın zamanda COVID olmuştum… Ve üçüncüsü, yakın zamanda çok uzun bir uçuşa çıkmıştım. Paris’e uçmuş ve çok kısa sürede dönmüştüm.”

UCLA’da, bir PFO aramak için daha derinlemesine bir test yaptılar ve Hailey’nin “alabileceğiniz en yüksek not olan 5. sınıf bir PFO”ya sahip olduğunu buldular. (12 ila 13 milimetre büyüklüğündeydi.) Sonuç olarak, Hailey’nin kalbine giren bir kan pıhtısı vardı ve kan pıhtısı kalbindeki delikten beynine kaçtı.

Hailey daha sonra bir PFO kapatma işlemi yaptırdı. Neyse ki, Hailey kısa süre önce prosedürü yaptırdı ve “gerçekten sorunsuz” geçti. “Gerçekten çok iyi, çok hızlı iyileşiyorum. Harika hissediyorum.”

Hailey, doktorların onunla ilgili her şeyi çözebildiği için “rahatlamış” hissettiğini ve çok korkutucu bir durumdan sonra hayata devam edebileceğini söyledi. Şimdi kan inceltici bir ilaç kullanıyor ve bu da endişesini artırıyor, “Ama dozu doktorumla bulabildim ve şimdi çok daha iyi hissediyorum” dedi.

“Bu hikâyeyi anlatmak benim için zor… ama bunu paylaşmanın benim için önemli olduğunu hissettim çünkü zaten halka açık bir durumdu,” diye bitirdi ve her şey bitene kadar anlatmak için beklemek istediğini ve sorunsuz gittiğini söyledi. Videonun tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen