Cts. May 18th, 2024

Yazar Joan Didion, 87 yaşında hayatını kaybetti. Didion’un Parkinson hastalığının komplikasyonları sebebiyle hayatını kaybettiğini doğrulayan yayımcı A.A. Knopf, “Joan Didion’un bu sabah Parkinson hastalığının komplikasyonları sebebiyle New York’taki evinde hayatını kaybettiğini bildirdiğimiz için çok üzgünüz. 87 yaşındaydı,” dedi.

Uzun kariyerinde beş roman, altı oyun ve birçok düzyazı yayınlayan Didion’un en ünlü çalışmaları arasında ‘Slouching Towards Bethlehem’ adlı düzyazı koleksiyonu ve eşi, yazar ve editör John Gregory Dunne’ın vefatının ardından yazdığı ‘The Year of Magical Thinking’ adlı anı kitabı bulunuyor. Bu kitap ile ‘Ulusal Kitap Ödülü’ kazanan Didion aynı zamanda moda sektörünün de ikonları arasındaydı. 2015’te Phoebe Philo’nun Celine’in Kreatif Direktörü olduğu zamanlarda markanın yüzü olan Didion, hem edebiyat hem de moda dünyasının ilham perisi oldu.

Joan Didion, Celine İlkbahar Yaz 2015 Kampanyasında (Juergen Teller / Celine)

1960’lı ve 1970’li yıllarının ruhunu kendi bakış açısından yansıtan Didion’un yeteneklerinden biri ise kültürlerin modunu anlatmaktı. Kişisel dili, esprili ve anlamlı dili ile dönemin en beğenilen yazarlarından biri olan Didion, orijinal, korkusuz ve muazzam bir gözlemciydi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen