Cum. May 3rd, 2024

Masallara ve efsanelere göre Nian adında, hem denizlerin altında hem de dağlarda bir canavar yaşardı. Nian, köyü kasıp kavurur, gece yarısı hayvanları ve özellikle de çocukları yerdi. Tüm köylüler canavardan saklanmak için türlü hazırlıklar yaparken bir gün yaşlı bir adam ortaya çıktı ve saklanmayıp, Nian’dan intikam alacağını söyledi. Yaşlı adam her yeri kırmızı kâğıtlar ile çevreledi ve havai fişekleri ateşledi. Ertesi gün köylüler kasabalarına geri döndüklerinde, hiçbir şeyin yok edilmediğini gördüler. Yaşlı adamın kendilerini kurtarmaya gelen bir tanrı olduğuna inandılar.

Köylüler Nian’ın kırmızı renkten ve yüksek seslerden korktuğunu keşfettiklerinden beri, Çin Yeni Yılı’nı beklerken kırmızı giysiler giyer, kırmızı fenerler asar, bütün gece lambalarını yakar, havai fişek ve çatapat patlatır, ejderha ve aslan dansları izlerler.

Tüm bu efsaneler, 4000 yıllık bir gelenek olan Çin Yeni Yılı kutlamalarında büyük izler bırakmıştır.

2022 Kaplan Yılı
Çin’de ayrıca Çin Burç Takvimi’ni kullanmak da gelenekseldir. Batı zodyakının aksine, her yıl temsili bir hayvana atfedilen 12 yıllık bir döngüye dayanmaktadır.

Çin Yeni Yılı, bu yıl “Kaplan Yılı”nın gelişini kutluyor. Kaplan, bağımsızlığı, cesareti, kendine güveni temsil ediyor.

Tahminen 2 milyar insanın Ay Yeni Yılı’nı kutladığını biliyoruz. Çin’de lüks harcamaların 75 milyar dolara yükseldiğini düşünürsek; her yıl lüks markaların Ay Yeni Yılı’na özel koleksiyon hazırlamaları için daha haklı bir sebep olabilir mi?

Bir sonraki 2034 de gerçekleşecek Kaplan Yılı’na kadar, severek taşıyacağınızı düşündüğüm “Kaplan” temalı parçaları sizler için bir araya getirdim. Çünkü yıllar değişse de, bir kaplanın çizgilerinin cazibesi hiçbir zaman değişmez…

KAPLAN YILI’NA ÖZEL MÜCEVHERLER

Fabergé
Heritage Sarı Altın Pırlanta ve Kırmızı Guilloché Emaye Kaplan Yılı Sürpriz Madalyonu
Guilloche emaye, Viktorya Dönemi’nde popüler hale gelmiş; en yaygın olarak mücevherlerde ve saat kadranlarını süslemekte kullanılan bir teknik. Fabergé’nin tarihi şaheserlerinden ilham alan Heritage Koleksiyonu’ndaki bu madalyon açıldığında, “Çin Kaplan Yılı” onuruna bir kaplan ortaya çıkıyor.

Louis Vuitton
My LV Tiger Kolye
Ay Yeni Yılı’na özel tasarlanan zarif kolyede, kaplanın yüzü LV baş harfleri ile imzalanırken; LV halka da zincire ince bir imza eklemiş.

Gucci
Eskitilmiş Altın Metal Emayeli Kaplan Başlı Yüzük
Gucci’nin kaplan başlı yüzüğü, fildişi ve yeşil mine ile kaplanmış; kristal detaylarla tamamlanmış.

Roberto Coin
Siberian Tigers Limited Edition Bileklik
Roberto Coin, güç ve güzelliğin mutlak örneği Sibirya Kaplanları’na hayat vermek için Limited Edition pırlantalı beyaz altın bilekliği yarattı.

David Webb
Caged Tiger Ring
Kafesteki Kaplan Yüzüğü
Kafesin tepesinde kabaşon zümrüt, kaplanın gözlerinde sarı pırlanta, geri kalan detaylar da beyaz pırlanta kullanılmış.

Ming Song Haute Joaillerie
Le Tıgre Blanc Bileklik
Yüksek mücevher koleksiyonundan Beyaz Kaplan isimli bileziğin merkezinde 10.51ct oval kesim elmas, kaplanın gözlerinde ise Birmanya yakutları kullanılmış.

Anita Ko
Lucky Tiger Talisman
El yapımı altın ve pırlantalı Kaplan Tılsımı şans kolyesi, hayatınızın her alanında kişisel güç ve cesaret tılsımı olması niyetiyle yaratılmış.

Cartier
Panthere Kolye
Beyaz altın, zümrüt gözler, oniks noktalar ve toplam 19.05 karat pırlantadan oluşan bu kolye,

Cartier’in 1914’den beri sayısız kez yeniden hayat bulmuş ikonik koleksiyonundan…

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen