Per. May 2nd, 2024

Beyaz, yaz için geliyor! Beyaz partiler, beyaz kombinler ve makyajda beyaz yansımalar… Rihanna’dan Margot Robbie’ye kadar herkes güzellik görünümlerinde beyazdan ilham alıyor.

Siyah veya kahverengi göz makyajından vazgeçemiyorsanız, bunu şu anda farklı tonları denemek için resmi davetiniz olarak kabul edin. İlk olarak beyazla başlayalım!

Beyaz bir dokunuş, makyajınızı klasik tutarken aynı zamanda ona taze bir dokunuş katar. Ancak, biraz daha keskin bir şey istiyorsanız, trende ekstra ilgi katan pek çok seçenek var. Beyaz göz makyajı hakkında ipuçları, güzellik ilhamlarımız ve görünümü oluşturmak için en sevdiğimiz formülleri inceleyin.

Aynı zamanda, yaza girerken Pinterest’e göre, “beyaz göz kalemi ile makyaj görünümü” aramalarıyla dört kat artışla Z kuşağının en büyük makyaj trendlerinden biri oldu.

Beyaz göz makyajı söz konusu olduğunda, ona diğer parlak gölgeler gibi davranın ve makyajınızın geri kalanını minimumda tutun. Bunun parlak bir renk olduğunu unutmayın, bu nedenle gerçekten göze çarpar; bazen daha azı daha fazladır.

Koyu renklerin boşlukların görünümünü küçültme eğilimindeyken beyazların onları genişlettiğine dair eski bir ipucunu duymuşsunuzdur. Aynı temel kural makyajınız için de geçerlidir, bu yüzden gözleri daha büyük, daha parlak ve daha canlı göstermek (ve klasik eyeliner görünümünü modernize etmek) için şimdi her zamankinden daha fazla beyaz eyeliner kullanıyoruz.

Görünümünüze beyaz göz makyajı ile gölgeleme yapmak, kızarıklıkları kapatarak gözlerinizin anında daha geniş, daha parlak ve daha uyanık görünmesini sağlar. Bu beyaz göz kalemi numarasını, dışarıda geçen uzun bir geceden veya işteki yorucu bir haftadan sonra en iyi arkadaşınız olarak düşünün.

Beyaz göz makyajı, keskin bir estetik yaratır. İlham alacağınız farklı makyaj stillerinden bahsedelim.

Ters köşe beyaz
Alt kirpik çizgisine kalın bir beyaz çizgi mi? Dahi hareket. Pek çok insan sadece gözün üst kısmına eyeliner sürmeyi düşündüğünden, bu oyun için yer açarak makyaj görünümünüzde yaratıcılığın hüküm sürmesini sağlar. Çizgi ne kadar kalınsa o kadar iyidir, çünkü bu görünümün anahtarı beyazın gerçekten öne çıkmasıdır.

Dior Haute Couture İlkbahar/Yaz 2022 Gösterisi için tüm modeller beyaz kanatlı çizgileri ile podyuma çıktı. Dior’un yaratıcı ve görüntü yönetmeni Peter Phillips, beyaz çizgileri gözün iç ve dış köşelerine doğru uzatarak keskin, grafik canlı, beyaz bir stil yarattı.

Kapaklarınızın her yerinde
Beyaz sıvı eyeliner, toz ya da krem far ile kolayca görünümü oluşturabilirsiniz. Margot Robbie’nin görünümünü yeniden yaratmak için, göz kapağınızı bol miktarda beyaz eyeliner formülünüzle kaplayın. Alternatif olarak, gözleriniz açıkken tüm göz kapağınızı kapladığınız yanılsamasını yaratmak için üst kirpik çizginizin üzerinde kalın, kanatsız bir çizgi oluşturarak, gözlerinizi kapattığınızda şaşırtıcı bir eyeliner görünümü ortaya çıkarabilirsiniz.

Sıra dışı çizgiler
Favori eyeliner görünümlerimizden bazıları, kirpik çizgilerinizin dışında uygulamayı içerir. Özlem duyduğunuz şey daha boyutlu bir hisse, gözlerinizde farklı şekiller ve çizgilerle oynayabilirsiniz. Gigi Hadid’in göz kapağının kıvrımının üzerine yerleştirilen beyaz çizginin keskinliği, farklı düşünmenin hala zevkli görünebileceğini gösteriyor. Çizgiyi tek bir hareketle kıvrımın üzerine dikkatlice çizin, astarın şeklinin ince kalmasını sağlayın.

Oversized cat-eye
Geleneksel kanatlı eyeliner görünümünden bahsetmişken; kanat şeklini genişletmek, drama yaratmak istediğinizde harika bir fikirdir. Eğer kendini ifade etmek istiyorsan beyaz eyeliner ile kanadını istediğin kadar kalın yapmak ideal. Normal boyutlu bir kanat yaparak başlayabilir ve ardından çizgileri çizmeye devam edebilir veya alternatif olarak büyük bir anahatla başlayabilir ve ışıltılı bir gölge ile doldurabilirsiniz.

Sadece köşe
Her gözün dış köşesindeki küçük bir kanat, ince olması gerektiğinde beyaz göz kalemi kullanmanın harika bir yoludur. Her köşeye hafifçe dokunmak, çok fazla olmadan yeterince drama ekler. Heyecan istiyorsanız, gözün geri kalanını siyah veya tercih ettiğiniz renkle hizalayabilirsiniz.

İç köşeler
Beyaz eyeliner sürmenin en kullanışlı yollarından biri, gözlerinizin görünümünü etkili bir şekilde aydınlatmaya yardımcı olan iç köşelerinizdir. Beyaz astarla ilgili harika olan şey, onu seçtiğiniz herhangi bir göz farı kombinasyonuyla kullanabilmenizdir; olabildiğince çok yönlüdür ve her şeyle harika görünür. Göz farınızı uyguladıktan sonra gözlerinizin iç köşelerine astar uygulayın, ardından en sevdiğiniz maskaradan birkaç kat sürün.

İnci dokunuşu
Kirpik çizgisi boyunca yerleştirilen inci gibi dokunuşlar ekleyerek, temel beyaz makyajı renklendirin. İnsanlar daha yakından baktıklarında aniden ince karmaşıklığı fark edeceklerinden, bu ilgi odağı olmanın kesin bir yoludur. Beyaz bir göz kalemi ile üst göz kapağınıza pürüzsüz bir çizgi çizin, ardından tercih ettiğiniz ekstraları yerleştirin ve unutulmaz makyaj anınızın tadını çıkarın.

Dior Haute Couture Spring/Summer 2022

DIOR
Beyaz Eyeliner
669 TL
boyner.com.tr

Lady Gaga

RELOVE BY REVOLUTION
Kohl Eyeliner White
24,95 TL
watsons.com.tr

Florence Pugh

GOLDEN ROSE
Kapatıcı Stick
59 TL
shop.goldenrose.com.tr

Fotoğraf: @arianagrande

MAC
Frozen White Mavi Çift Tonlu Beyaz (Frost)
125 TL
maccosmetics.com.tr

Janelle Monae

FENTY BEAUTY
Kalem Eyeliner
445 TL
fentybeauty.com

Fotoğraf: @gigihadid

KIKO MILANO
Yoğun Renk Uzun Ömürlü Eyeliner 01 Pearly White
99,99 TL
kikomilano.com.tr

Margot Robbie

NARS
Dörtlü Gümüş Göz Farı
760 TL
beymen.com

Dior Haute Couture Spring/Summer 2022

CLARINS
Ombre Iridescente Eyeshadow Göz Farı
136 TL
sevil.com.tr

Fotoğraf: @jennabey

SHISEIDO
12 Saat Dayanıklı 3’ü 1 Arada Akmayan Göz Kalemi
420 TL
makyajtrendi.com

Fotoğraf: @reitxmakeup

FLORMAR
Yoğun Işıltılı Kadifemsi Dokuda Göz Farı
79,99 TL
flormar.com.tr

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen