Çar. May 1st, 2024

Meghan Markle ve Prens Harry, geçtiğimiz hafta sonu 2022’deki ilk ödül töreni etkinliklerine katıldılar. NAACP Image Ödülleri’ne katılan Sussex Çifti, President’s Award’u aldılar. Prens Harry Oswald Boateng’den klasik siyah bir takım elbise giyerken Meghan Markle ise Christopher John Rogers’dan iki tonlu mavi bir elbise tercih etti. Ödül alırkenki konuşmaları sırasında ırk eşitliğine ve sürecine değinen Sussex Çifti’nin Afrikalı tasarımcılardan giyinmeleri dikkat çekti.

Aktivizm ve insan haklarındaki özel başarılar sebebiyle verilen NAACP Image Ödülleri’ndeki President’s Award, daha önce Muhammed Ali, Jesse Jackson, LeBron James ve Rihanna gibi isimlere verilmişti. Ödülü Sussex Çifti’nin alacağını duyuran NAACP CEO’su ve Başkanı Derrick Johnson, “Bu ödülü, birlikte sosyal adalet için savaşan, hem Amerika’da hem de dünya genelinde eşitlik mücadelesine katılan Sussex Dükü ve Düşesi, Prens Harry ve Meghan’a verdiğimiz için çok heyecanlıyız. Onlar sadece örnek olmuyor ama aynı zamanda NAACP-Archewell Digital Civil Rights Ödülü ile yeni nesillere ve liderlere ilham kaynağı oluyorlar,” dedi.

Meghan Markle ve Prens Harry’nin Archewell Vakfı ile bir araya gelen NAACP, sosyal adalet ve teknolojiyi buluşturarak gençlere destekte bulunacak. 2022’de bu ödül, ’Algorithms of Opression’ yazarı Dr. Safiya Noble’a verildi. “Safiya’nın çalışmaları insan hakları hareketinde yeni bir bölüm açtı. Bu topluluk, doğruyu söylemenin ve adil olan için mücadele etmenin ne demek olduğunu biliyor. Adalet mücadelesi hala devam ederken, bu yürüyüşü, nefret ve ayrımcılığın anında körüklendiği, küresel olarak yayıldığı ve derinden hissedildiği bir yer olan internet dünyasına yaymanın zamanı geldi” diyen Prens Harry’e ek olarak Meghan Markle da, “Bu, dijital adalet hareketinin çağı. Bizden önce gelenlerin hayati çabalarını önümüzde var olan modern zorluklara dönüştürmek için NAACP ve her biriniz ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz,” diye ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen