Cum. May 17th, 2024

New York’taki Metropolitan Museum of Art (MET), geçtiğimiz senenin ‘In America: A Lexicon of Fashion’ adlı sergisinden sonra 2022’deki moda sergisinin temasını duyurdu. Yine Amerikan modasına odaklanacak olan MET Müzesi, 2022 moda sergisinin adının, ‘In America: An Anthology of Fashion’ (Amerika’da: Modanın Antolojisi) olacağını açıkladı.

Amerikan modasında 19. ve 20. Yüzyıllara mercek tutacak ve Mayıs’ta açılacak olan sergi aynı zamanda bu yılın Met Gala etkinliğindeki kıyafet temasını da belirleyecek. Konu oldukça akademik duyulsa da serginin Instagram sponsorluğunda olduğunu belirtmeliyiz! Geçmişe yönelik parçalar ile birlikte Instagram da sosyal medya dostu lensinden 100’ün üzerinde modern parça ile katkıda bulunacak. Tom Ford, Sofia Coppola, Judy Dash’in de arasında olduğu 8 film yönetmeni ise sergideki kıyafetlerin olduğu üç boyutlu sinematik enstalasyonlar üretecekler.

Sade ve beyaz arka planlı bir galerinin yanı sıra serginin öğeleri müzedeki farklı dönem odalarına yerleştirilecek. MET Kostüm Enstitüsü’nün Baş Küratörü Andrew Bolton, yeni sergide herkes tarafından bilinmeyen ve moda tarihinde unutulan isimlere yer vereceklerinin altını çizdi. “Amerikan modasının nüanslı bir resmi, bu büyük ölçüde gizli hikayeler aracılığıyla anlatılıyor” diyen Bolton, “Parçaların kendisinin en az bütünü kadar önemli olduğu bir resim çizeceğiz,” diye ekledi. Unutulmuş yeteneklere gecikmiş bir spot ışığı vermek için tasarlanan sergide, büyükannesinden terziliği öğrenen ve Jacqueline Bouvier’in 1953’te John F Kennedy ile evlendiği gelinliği yapmaya devam eden Afrikalı Amerikalı tasarımcı Ann Lowe ve Amerika’nın bir tür Elsa Schiaparelli’si olan Elizabeth Hawes da yer alıyor. Bu isimlere ek olarak Charles James, Halston ve Stephen Burrows’un tasarımları da sergilenecek.

‘The Lexicon’ sergisi ‘Anthology’ adlı yeni sergi ile aynı anda gösterilecek. Bolton, Mart ayı sonunda yeni tasarımcılara odaklanan mevcut sergiye 30 tasarım daha ekleneceğini söyleyerek, “Bu eklemeler, çağdaş Amerikan modasının canlılığını ve çeşitliliğini yansıtacak” diye ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen