Per. Eki 24th, 2024

Opera eldivenleri dediğimiz zaman ilk aklımıza gelen ‘Pretty Woman’ filminde Julia Roberts’ın kırmızı elbisesi ve beyaz eldivenleri. Şimdi ise ekranda gördüğümüz eski dönem dizileri ile opera eldivenleri daha çok radarımızda. Netflix’in ‘Bridgerton’ ve ‘Pera Palas’ta Gece Yarısı’ serileri ise bu trendin ateşini daha da artırdı. Kırmızı halıda Gigi Hadid’den Alexa Chung’a kadar herkesin stilinde gördüğümüz Opera eldivenleri vintage Hollywood stilini günümüze taşımayı başardı diyebiliriz. New York’un moda ikonu Carrie Bradshaw da ‘And Just Like That’ serisinin bir bölümünde işlemeli bir Gucci eldiveni giymişti. Peki bu stili günlük stilimize ekleyebilecek miyiz?

Gen-Z’nin retro ve maksimalist stil aşkı opera eldivenlerinin sadece kırmızı halıya ve gece stiline ait olmadığını kanıtlıyor. ‘Euphoria’ serisi yıldızı Barbie Ferreira da rol arkadaşı Sydney Sweeney ile birlikte bu eldivenlerin her koşulda kullanılabileceğini göstermişti. Popüler kültürün ayrılmaz bir parçası haline gelen opera eldivenleri Moda Haftaları’ndaki Sonbahar Kış 2022 koleksiyonlarında da dikkat çeken bir parça oldu.

Yüz maskeleri ve plastik eldivenlerle geçirdiğimiz birkaç senenin ardından opera eldivenlerini günlük stiline dahil etmeniz hiç da şaşırtıcı olmayabilir! Hijyenik ve güvenli olmanın en şık opsiyonunu sunan opera eldivenleri, kırmızı halıdan günlük stile dahil olacağı anı bekliyor. Özellikle maksimalist ve dikkat çekici stillerden çekinmiyorsanız bu tarzı denemenin tam zamanı!

1

Norma Eldiven, 499 TL FARAWAY farawayclothing.com

Getty Images

2

Tüy Detaylı Eldiven, €192 STYLAND farfetch.com

Getty Images

3

Ay Desenli Elbise, 3,402 TL MARINE SERRE luisaviaroma.com

Getty Images

4

Eldiven, 77.70 TL İPEKYOL ipekyol.com.tr

Getty Images

5

Uzun Streç Eldiven, $475 BALENCIAGA modaoperandi.com

Getty Images

6

Saç Örgülü Eldiven, 379.95 TL ZARA zara.com

Getty Images

7

Deri Eldiven, €1,009 PRADA mytheresa.com

Getty Images

8

Yün Eldiven, 699 TL BEYMEN COLLECTION beymen.com

Getty Images

9

İşlemeli Deri Eldiven, £312 ERDEM matchesfashion.com

Getty Images

10

Tül Eldiven, 5,210 TL THE ROW net-a-porter.com

Getty Images

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen