Çar. May 8th, 2024

Fendi, Ege Denizi’ndeki Yunan adası Mikonos’ta, adanın güneyinde yer alan en önemli yaz ve alışveriş destinasyonlarından Nammos Köyü’nde yeni butiğinin açılışını duyurdu. Akdeniz kültürü ve Mikoniyen zarafetinden ilham alan, imza Fendi kodlarıyla birleşen yaklaşık 90 m²’lik mağaza, özel ve ayrıcalıklı bir konseptle tasarlandı.

Geleneksel beyaz Kiklad mimarisinde hayata geçirilen iki katlı mağaza, kadın giyim ve erkek giyim serilerinden tüm kategorileri ile tüm Fendi evrenini ağırlıyor. Sayısız pencere sayesinde içerisi ve dışarısı birbirine bağlı ve aynı zamanda güneş ışığı odaları dolduruyor.

Mekanlar arasındaki görünüm ve his, adanın iç mekanlarına özgü renkler, şekiller, kaplamalar ve mobilyalarla şık ve zarif… Duvarlar, açık renkli puzolanika ve doğal taş kullanımıyla vurgulanan yuvarlak şekiller ve kemerlerle karakterize ediliyor. Tavan beyaz kirişler ve bambu ile, zemin ise açık mavi reçine ekleri ile meşe ağacından yapılmış.

Çapraz cinsiyetli zemin kat, deniz tabanının renklerini hatırlatan turkuaz oksitlenmiş bakır ekranlarda sergilenen deri eşyalara, aksesuarlara ve ayakkabılara adanmış. Fildişi reçine basamaklı yumuşak şekilli merdivenden çıkılan birinci kat, kadın ve erkek hazır giyimine ayrılmış bir alana açılıyor. Soyunma odası, deniz atmosferini hatırlatan değerli bir rafya duvar kağıdı ile şaşırtıyor. Mobilyalar, travertenden ısmarlama parçalardan ve ahşap, rattan ve bambudan yerel iç mekanları hatırlatan parçalardan oluşuyor.

İç mekan hissine süreklilik kazandırmak için iki teras tasarlanmış: zeminde açık mavi reçine ve rafya ve bambu mobilyalar; el işi renkli seramik vazolar, mekanı zenginleştiriyor.

Fendi Peekaboo ISeeU Medium çanta, Pequin motifli ahşap sap ve paladyum aksesuarlarla birlikte çok değerli ve parlak beyaz deri astarla, Mykonos butiğinde Avrupa’ya özel olarak satılıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen