Cum. May 3rd, 2024

Moda ayı sona ererken, gelecek sezonun trendlerinin kaderi belli oldu. Paris Moda Haftası’nda Sonbahar-Kış 2022 koleksiyonlarını sunan pek çok marka detaylara odaklanmayı tercih etti.

İnce detaylarıyla dikkat çeken koleksiyonlar, coşkulu ve deneysel bir zamanın bizi beklediğini işaret ediyor. Gelecek sezon için Jil Sander’da büyük boy beyaz yakalar, Acne Studios’ta dev blazer ceketler gibi orantılar ortaya çıkıyor. Heykelsi takılar ve fütüristik güneş gözlükleri ise aksesuar trendlerinin detaylara odaklanan tarafını gösteriyor.

Belki de sezonun en beklenmedik geri dönüş trendi uzun örgü çorapları… Hem Hermés hem de Chanel, liseli kızlardan ilham alan çorapları sergiledi. Sonbaharda hepimizi biraz daha sıcak tutacağı kesin olan bir trend.

Belde iddialı cut-out detaylar, monokrom mor görünümler ve dev leopar desenleri trendlerin cazibeli ruh halini yansıtıyor.

2022 Paris Moda Haftası’nda kalbimizi çalmayı başaran 10 trendi inceleyin.

1
MOTORCU HİSLERİ

Fotoğraf: Dior

Coperni’nin modeli, çok havalı bir motorcu etkisindeydi. Gömlek, uzun çoraplar ve stilettoları ile kalbimizi çalmayı başardı. Dior, motorcu ceketlerinde ters köşe bir görünüm yarattı. Uzun etekler ve dantel üstlerle yaratıcılığın sınırlarını zorladığını gösterdi.

Fotoğraf: Coperni

2
DEVASA CEKETLER

Fotoğraf: Acne Studios

Blazerler artık o kadar büyük ki, temelde elbiseye dönüştüler. İmza niteliğinde bir silüet için büyük blazer ceket üzerine daha büyük blazer ceket deneyin.

Fotoğraf: Louis Vuitton

3
ULTRA BÜYÜK YAKALAR

Fotoğraf: Jil Sander

Stil oyununda kazanmak için devasa yakaları deneyin. Spor ya da daha zarif formlarda bile çok havalılar.

Fotoğraf: Paco Rabanne

4
BİLEZİK KARMAŞASI

Fotoğraf: Saint Laurent

Bu şovla ilgili her şey sınırları zorladı. Giysilerin nasıl yapıldığından aksesuarlara kadar… Bu detaylar, küre halka bileziklere yansıdı. Saint Laurent modeli, hemen hemen her kıyafeti her kolunda dev bir bilezik yığınıyla tamamladı.

Fotoğraf: Chanel

5
BEL CUT-OUT DETAYLARI

Fotoğraf: Coperni

Beldeki cut-out detaylar, kum saati figürü elde etmenin yeni ve en kolay yolu. Nensi Dojaka ve Coperni gibi tasarımcılar silüetlerin çoğunda bel kısmında dekolte kullanıyor. Etkili bir stil olduğu kesin!

Fotoğraf: Nensi Dojaka

6
DAR ÜST VE BOL PANTOLON

Fotoğraf: Isabel Marant

Givenchy’nin inci kaplı bol kot pantolonları çok popüler olacak. Düşük bel denimin vücuda oturan bir üst ile kombinasyonu ise favori görünümlerimizden oldu. Isabel Marant ise transparan dar üstü ve bol siyah pantolonuyla imza bir görünüm yarattı.

Fotoğraf: Givenchy

7
GÖSTERİŞLİ LEOPAR

Fotoğraf: Dries Van Noten

Leopar baskısının çarpık ve pahalı görüntüsünü sevmeyen yoktur. Havalı ve iddialı bir desen trendi deyince akla ilk gelen leopardır.

Fotoğraf: Giambattista Valli

8
FÜTÜRİSTİK GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Fotoğraf: Balenciaga

Balenciaga modelleri, fütüristik kalkan güneş gözlükleriyle sentetik bir kar fırtınasının içinden geçerek sert hava koşullarına göğüs gerdi. Daha ılıman koşullarda, Dior ve Acne Studios gibi tasarımcılar klasik görünüme beklenmedik bir stil kazandırdı.

Fotoğraf: Dior

9
UZUN ÖRGÜ ÇORAP

Fotoğraf: Chanel

Uzun çoraplar 2000’li yılların başından beri moda olmadı, bu yüzden geri dönüş yapmalarının zamanı geldi. Stil, mini etek trendinin geri dönüşü için bariz bir tamamlayıcı oluyor. Sıcaklık düştüğünde çıplak bacaklarınızı sıcak tutacak bir şey gerekir.

Fotoğraf: Hermes

10
İDDİALI MOR

Fotoğraf: Stella McCartney

Stella son birkaç sezondur moru çok seviyor ve görünüşe göre diğer herkes onu takip ediyor. Tepeden tırnağa mor çok fazla görünüyorsa, bir detay deneyin.

Fotoğraf: Elie Saab

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen