Cum. May 3rd, 2024

Prens William’ın bir hava ambulans helikopter pilotu olarak deneyimi, üzerinde silinmez bir iz bırakmış. Apple Fitness+’ın ‘Time to Walk’ serisinde özel bir bölüme konuk olan Prens William, RAF Arama ve Kurtarma pilotu görevinden sonra yaşadığı mental sağlık sorunlarını anlattı. Cambridge Dükü, 2015 ve 2017 yılları arasında East Anglian hava ambulansı pilotu olarak görev yapmıştı.

“Helikopter eğitimine başladığım an her şeyden daha iyi olduğunu anladım. Anında aklıma bu geldi ve ‘Bu gerçekten harika’ diye düşündüğüm şeylerden biriydi. Bundan gerçekten zevk alıyordum” diyen Prens William, işini ne kadar çok sevse de zorluklar da olduğunu söyledi. Birçok zor duruma şahit olduğunu söyleyen Prens William, “Hastaların ve ailelerin neredeyse her gün üzüldüğünü görünce, bu rutin, sadece başınızı eğme alışkanlığı edindiriyor” dedi.

Özellikle bir hastanın kendisini çok etkilediğini söyleyen Cambridge Dükü, “Ne yazık ki bir arabanın çarptığı bu gencin ciddi bir zorluk içinde olduğu hemen anlaşılmıştı. Ve elbette hayatta gerçekten görmek istemediğiniz bazı şeyler var. O sırada umursadığımız tek şey bu çocuğa yardım etmekti. Tahmin edebileceğiniz gibi ebeveynleri çok histerikti, çığlık atıyorlardı ve feryat ediyorlardı, ne yapacaklarını da bilemiyorlardı ve kendileri de acı içindeydi. Ve bu görüntü benimle yaşamaya devam ediyor” dedi.

Ekibi ile birlikte gence yardım ettiklerini söyleyen Prens William, eve döndüğünde gözyaşları içinde olduğunu ve içerisinde bir şeylerin değiştiğini ekledi. Tüm duygularının haftalar sonra ortaya çıktığını söyleyen Prens William, “Biri kilidi bir anahtarla benim iznim olmadan açmış gibiydi. Bütün dünya ölüyormuş gibi hissettim. Bu olağanüstü bir duygu. Herkesin acı içinde olduğunu, herkesin acı çektiğini hissediyorsunuz. Ve bu ben değildim. Bunu daha önce hiç hissetmemiştim. Kişisel hayatım ve her şey kesinlikle iyiydi. Evde mutluydum ve işte mutluydum ama sürekli kendime bakıp, ‘Neden böyle hissediyorum? Neden bu kadar üzgün hissediyorum?’ diye düşündüm. Aslında, insanların travmalarını ve üzüntülerini eve getirdiğimi fark etmeye başladım ve bu beni etkiliyordu” dedi.

Prens William’ın Hava Ambulans Pilotu olarak ilk vardiyası, 2015 (Getty Images)

Yaşadıklarının arından iş arkadaşları ile mental sağlık problemlerini konuşmaya başladıklarını söyleyen Prens William, “Hava Ambulansı iş yerinde konuşabileceğim biri olduğu için şanslıydım çünkü çalıştığım yerde ruh sağlığı çok önemliydi. Bu konular hakkında konuşmak kesinlikle yardımcı oldu, bir vaka, aile ve dahil olan hasta, tam olarak iyileşmese de iyileşme sağlayan hastaları dinlemek ve bunu ekiple paylaşmak,” dedi. Benzer rahatsızlıkları olanların hislerini paylaşmaları için motive eden Prens William, “Yalnız değilsiniz ve sorun değil. Bu, bir sonraki adımda ne yapacağınızla ilgili. Bu, o cesarete, açıklığa ve gidecek güce sahip olmakla ilgili, Uzun bir yolculuk olacak. Kolay olmayacak, ama o noktaya geleceğim,” diye ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen