Cum. May 3rd, 2024

‘The Hunger Games’ ekibi bir kez daha bir araya geliyor. Lionsgate’in açıklamasına göre Suzanne Collins’in 19 Mayıs, 2020’de yayınlanan ’The Ballad of Songbirds and Snakes’ romanından uyarlanan yeni film roman ile aynı ismi taşıyacak. Panem evrenine yeniden dönüş konuşmaları Haziran 2019’da başlarken The Hollywood Reporter, Lionsgate’in romanın yayınlanması ille çalışmalara başladığını açıklamıştı. Orijinal serideki filmlerin yönetmeni Francis Lawrence’ın yeni filmin yönetmenliğini üstlendiği belirtildi. Aşağıda yeni Hunger Games filmi hakkında bildiklerimizi görebilirsiniz…

YENİ ‘HUNGER GAMES’ FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Orijinal hikayeden 64 sene öncesini konu alan ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ romanı, Panem’in tarihini anlatıyor. “Bu kitap ile, doğanın durumunu incelemek istedim, kimiz ve yaşamak için neye ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz” diyen Collins, “Savaştan sonraki 10 senelik toparlanma süresi, genelde ‘Kara Günler’ olarak adlandırılıyor. Panem ayakları üzerinde durmaya çalışırken, karakterler insanlık hakkında farklı sorular sormaya başlıyorlar,” diye eklemişti.

Hikaye, Panem Başkanı olarak zalim saltanatından çok önce, 18 yaşındaki Coriolanus Snow’un etrafında dönüyor. Romanın konusu, “Genç, yakışıklı ve çekici Coriolanus, Snow ailesi zor zamanlar geçirmiş olsa da, 10. Açlık Oyunları için akıl hocası olarak seçildiğinde kaderinde bir değişiklik şansı görüyor, ancak Yoksul 12. Mıntıka’dan haraç kızına akıl hocalığı yapmakla görevlendirildiğinde sevinci kırılıyor” olarak özetleniyor.

‘Hunger Games’ film serisinde Panem Başkanı Snow’un daha yaşlı versiyonunu canlandıran Donald Sutherland’ın yeni filmdeki bazı sahnelerde yer alabileceği söylenirken karakterin gençliğini farklı bir aktörün oynayacağı söylendi.

YENİ FİLMİN YAPIMINI KİM ÜSTLENİYOR?

‘Hunger Games’ film serisinin yönetmeni Francis Lawrence’ın yönetmen koltuğuna geri döneceği söylenirken, Collins’in film hikayesini yazacağı ve senarist Michael Arndt’ın ise bu hikayeyi senaryolaştıracağı söylendi. Nina Jacobson ve Bran Simpson yapım ekibinde yer alırken, romanın yazarı Collins de yapım sürecinde bulunacak. “Lionsgate her zaman ‘Hunger Games’ hikayesinin sinematik evi oldu” diyen Collins, “Onlara yeni bir kitapla geri döndüğüm için çok mutluyum” diye eklemişti.

YENİ ‘HUNGER GAMES’ FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRİYOR?

CinemaCon 2022 etkinliği sırasında Lionsgate, ‘The Ballad of Songibirds and Snakes’ filminin 17 Kasım 2023’te vizyona gireceğini duyurmuştu. Etkinlik sırasında prodüksiyondan kısa görüntüler paylaşan Lionsgate, kadroyu veya filmden kesitleri paylaşmaktan kaçınmıştı. Filmin teaser videosu daha sonra Haziran ayında herkese paylaşılmıştı.

KADRODA KİMLER VAR?

“Suzanne’ın yeni kitabı beklemeye değdi” diyen Lionsgate Grup Başkanı Joe Drake, CinemaCon’dan önce yaptığı açıklamada, hayranların ‘Hunger Games’ filminden umabilecekleri ve bekleyebilecekleri her şeyi bulabileceklerini belirtirken, aynı zamanda yeni bir çığır açtığını ve tamamen yeni bir karakter tuvali sunduğunu eklemişti.

Mayıs 2022’de Deadline’ın haberine göre ‘Billy the Kid’ oyuncusu Tom Blyth’ın genç Snow karakterini canlandıracağı söylenirken, ‘West Side Story’ filmi yıldızı Rachel Zegler’in ise Snow’un mentörlük yaptığı Lucy Gray Baird adlı 12. Mıntıka üyesini canlandırdığı eklendi. Son olarak Haziran 2022’de Deadline’ın haberinde, Snow’un arkadaşını Ashley Liao’un, 11. Mıntıka mentörünu Clemensia Dovecote, 2. Mıntıka mentörünü Jerome Lance’in, 4. Mıntıka mentörü Coral’ı Mackenzie Lansing, 8. Mıntıka mentörü Bobbin’i Knox Gibson ve 11. Mıntıka mentörünü ise Felix Ravinstill’in canlandıracağı açıklandı.

Yeni filmde, hikayenin 64 yıl öncesinden başladığı göz önünde bulundurulunca, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks veya Woody Harrelson gibi orijinal filmlerin oyuncuları görebileceğimiz pek olası görünmüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen