Cum. May 3rd, 2024

ANKARA Milliyet – Ankara’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin ilk adresi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir oldu. Ata’nın huzuruna çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu kutlama çok özel olacak ve yarınlar gençlerimizle birlikte daha aydınlık olacak” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve 81 ilden gelen gençler, sporcular ve spor federasyonları temsilcileriyle Anıtkabir’e gelen Kasapoğlu, Türk bayrağı taşıyan gençlerle birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Atatürk’ün mozolesine çıktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Kasapoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

Türkiye Yüzyılı

“Aziz Atatürk, 104 yıl önce işgale uğramış vatan topraklarını müdafaa için Samsun’a çıkışınız, ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası oldu. Asırlık bir çınar olarak yoluna devam eden ülkemiz bugün Türkiye Yüzyılı’nın eşiğindedir. Türkiye’nin en büyük gücü ve teminatı, pırıl pırıl gençleridir. Bakanlık olarak gençlerimizin her alanda kendisini geliştirmesi, üstün donanım ve başarıya erişmesi adına tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Biliyoruz ki imkan ve potansiyel sahibi bir gençlik ülkesinin ve kendisinin istikbalini güçlü bir şekilde inşa edecektir. İşaret ettiğiniz muasır medeniyet hedefimiz doğrultusunda her alanda olduğu gibi sporda da uluslararası müsabakalarda pek çok başarı elde ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılında, sporcularımızın üstün gayretleri ile kazanılan bu başarılar, asrın felaketini yaşayan milletimiz için büyük bir umut vesilesidir. Bu duygularla aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Zatıalinizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Bakan Kasapoğlu, resmi törenin ardından basına yaptığı açıklamada da, şöyle konuştu:

“19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı istiklal meşalesinin 104’üncü yılında yine aynı ruhla, aynı inançla ve aynı azimle yarınlara yürüyoruz. Bugünlerimizin, yarınlarımızın teminatı gençlerimizle birlikteyiz ve gençlerimizin omzunda inşallah Türkiye Yüzyılı, sporda, sanatta, bilimde, sanayide, teknolojide, her alanda güçlü bir yüzyıl olarak yükselecek ve biz de bugüne kadar olduğu gibi gençlerimizin önünü her alanda açmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz sadece ülkemizin değil, insanlığın umudu. Adalet anlayışıyla, inancıyla, gayretiyle, enerjisiyle güçlü bir gençliğimiz var, gençlerimizle gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki gençlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında inşallah bu kutlama çok özel olacak, çok farklı olacak ve yarınlar gençlerimizle birlikte daha aydınlık olacak.”

Vatandaşlar Ata’ya koştu

Resmi törenin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı. Başkentlilerin yanı sıra yurdun çeşitli yörelerinden gelen çok sayıda vatandaş, bu anlamlı günde büyük önder Atatürk’e saygı ve minnettarlığını sundu. 

 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen