Paz. Nis 28th, 2024

ANKARA Milliyet – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihi, ecdadın imkânsızlıklar içinde dahi büyük bir iman ve inançla direniş ruhunu yeniden canlandırmasının sembolüdür. Ecdadımızın istiklâli ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere en canlı şekilde aktarmak başta gelen vazifemizdir. Bu anlayışla, bir asır önceki ruhla ecdadımızdan teslim aldığımız kutlu emanetlere sahip çıkıyor, ülkemizin geleceğinin sembolü Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarını tasarlar ve uygularken en çok gençlerimize güveniyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu emanet ettiğimiz gençlerimizin, son devletimiz Cumhuriyetimize güçlü bir şekilde sahip çıkmaları, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Sevgili gençler; 28 Mayıs’taki seçimde de tam katılımla demokrasimize güç vererek iradenizi sandığa yansıtacağınıza yürekten inanıyorum.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Bizim tarihimizden ilham almaya devam etmemiz, hakkımızda olumsuz düşüncesi olanların ise tarihimizden ve tarihlerinden ders almaları lazım. Tarihi değerleriyle, coğrafyasıyla, milletiyle, nüfusuyla, etkin, caydırıcı ve saygın ordusuyla büyük ve güçlü Türkiye’yiz. Bunun herkesin farkında olması, bu bilinçle davranması lazım.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bu günü, Milli Mücadele’nin 104. yılında, Türkiye Yüzyılı’nın eşiğinde kutluyor, başta Atatürk olmak üzere bütün Milli Mücadele kahramanlarını saygıyla, rahmetle anıyoruz. 19 Mayıs söz konusu olunca 85 milyon hepimiz genciz.

‘Tarih yazmaya hazırlanıyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, dahili ve harici bedhahlara karşı Türkiye, yine gençleriyle bir tarih yazmaya hazırlanmaktadır. Umudumuzu ve Atatürk’ün gençlere verdiği tarihsel görevi diri tutarak, kararlılıkla yürüyeceğiz. 19 Mayıs kutlu olsun.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Muhterem genç kardeşlerim, gün, sizin gününüzdür. Söz sizde ve zaman sizden yana. 19 Mayıs ruhuyla ve de gençlerimizin azmi, heyecanı ve kararlılığıyla Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını hep birlikte inşa edeceğimize olan inancım tamdır. Hiç endişeniz olmasın; inanıyoruz, kararlıyız ve birlikte başaracağız.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Bizim gençlere en büyük borcumuz; gençlik. Bu kötü rüya burada bitecek.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 1919’da Samsun’a çıkarak yaktıkları bağımsızlık ateşi, bu topraklarda hiçbir zaman sönmedi, sönmeyecek.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Atatürk’ün 104 yıl önce Bandırma Vapuru ile Samsun’a taşıdığı azim ve cesaret, milletimizin istiklâlini kurtaran o kararlılık ve feraset, milletimizi zaferlere ulaştıran birlik ve dirayet aynıyla aziz milletimizin içinde yaşamaya devam ediyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Bandırma Vapuru     ruhuna, kahramanlarına ve komutanına     bin selam olsun!

Akşener, Atatürk’ün sözünü hatırlattı

14 Mayıs seçimlerinin ardından sessizliğini koruyan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençler, vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır” sözlerini sosyal medyadan paylaşarak 19 Mayıs’ı kutladı.

 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen