Cum. May 3rd, 2024

Birçok insanın erişebildiği ve en çok sevdiği marka nedir? Aklınıza Zara geldiğine eminiz! Bütçe dostu ama aynı zamanda tarz olmak isteyenlerin adresi olan Zara, Emily Ratajkowski, Selena Gomez hatta Düşes Kate Middleton’ın bile tercihleri arasında. Hollywood’daki stil ikonları ile güçlü bir bağı olan Zara, geçtiğimiz günlerde Kaia Gerber ile bir koleksiyon tasarladığını duyurdu. 4 Ekim’de satışa sunulacak olan Kaia x Zara koleksiyonu, modanın ‘it-girl’ lakaplı süper modellerinden biri olan Kaia Gerber’in stilinden esinleniyor.

Kaia x Zara (Zara / Fabien Baron)

Otuz parçadan oluşan kapsül koleksiyonda Gerber’in 90’lar ilhamlı tasarımları öne çıkıyor. “Zara ile bu iş birliğine başlama noktam, dolabınızda ihtiyaç duyacağınız her şeye sahip bir koleksiyon yapmanın mümkün olup olmadığını sorgulamaktı” diyen Gerber, “Seyahat ediyor olsaydınız ve tüm bir koleksiyonu bavula koysaydınız, sahip olduğunuz her olası ihtiyacı karşılayabilir miydi? Bunu başardığımızı düşünüyorum” diye ekledi.

Giyim, ayakkabı ve aksesuar gibi birçok parça sunan Kaia x Zara koleksiyonu gardırop klasiklerine çağdaş bir yorum getiriyor. 90’lar minimalizmini yankılayan tasarımlar, keskin çizgiler, gri, beyaz ve siyahlardan oluşan sakin bir renk paleti ile taçlandırılıyor. Koleksiyonu tasarlarken sartoryal ilham kaynakları olduğunu belirten Gerber’in bu sözü ile aklımıza annesi Cindy Crawford gelirken, Gerber bunu, “Benim stilim birçok farklı yerden geliyor ve kimseyi dışlayan bir şey tasarlamak istemedim” diye açıkladı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen