Cts. May 4th, 2024

Bitcoin ve altcoin piyasasında hemen herkes dibe vuran kripto para birimlerinin hangileri olduğunu merak ediyor. Bu yazımız size bu konuda bir fikir verecek. Hangi koinlerin ciddi anlamda sıçrama yapabileceğine gelin birlikte bakalım.

Altcoin piyasasında dipteki koinler

Popüler bir kripto traderı, nispeten yeni bir Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) rakibi hakkında yükseliş duygularını ifade ediyor. Ünlü kripto traderı Altcoin Sherpa, 195.700 Twitter takipçisine hitap ediyor. Memecoin Pepe’nin (PEPE) bir dip oluşturduğunu söylüyor. Bu nedenle koinin mevcut seviyelerden çift haneli yüzdeliklerle yükseleceğini vurguluyor. Bu bağlamda Sherpa Temel Fibonacci geri çekilme seviyelerini uyguluyor. Sherpa, PEPE’nin %57’lik bir artışla yaklaşık 0,00000150 dolardan 0,00000235 dolara yükselebileceğini söylüyor. PEPE Nisan ortasından bu yana %2.600’ün üzerinde artış gösterdi. Bu yazının yazıldığı sırada 0,000001442 dolardan işlem görüyor.

Sherpa, diğer kripto varlıklarına da bakarak, “birçok” altcoinin kısa vadede dibe vurduğunu söylüyor. Buna göre Sherpa Ethereum (ETH) ölçeklendirme çözümü altcoin Arbitrum (ARB), akıllı sözleşme blok zinciri Sui Network (SUI) ve misli olmayan token (NFT) piyasası Blur (BLUR) grafiklerini ekliyor. Aynı şekilde üç kripto varlığının bir destek seviyesinden sıçradığını gösteriyor. Popüler trader, birçok altcoinin ileride %20 ila %50 arasında yükselebileceğini söylüyor. Ancak Sherpa, rallinin kısa ömürlü olabileceği konusunda da uyarıyor ve şöyle diyor:

“Ben hala birçok altcoinin kısa vadede dibe vurduğunu düşünüyorum. Bunun bir tür trend dönüşü olup olmadığına karar vermek için henüz erken. Yine de, bunların birçoğu için %20-%50’lik bir yükselişin yaklaştığını düşünüyorum. Ancak şunu da ifade edeyim. Belki bundan sonra daha da aşağı yönlü hareket olabilir.”

Dipteki metaverse coin’ler

Bu yıl Yapay Zeka (AI) furyasının ortasındayız. Bu nedenle metaverse projeleri bir buçuk yıl önceki çılgınlığa kıyasla daha yavaş bir büyüme kaydetti. Sonuç olarak, metaverse projeleri son on iki ayda daha az finansman ve büyüme elde etti. Bununla birlikte, metaverse sektörü önümüzdeki yıllarda trilyon dolarlık bir sektöre dönüşme potansiyeline sahip bir alan olmaya devam ediyor.

Binance destekli Coinmarketcap tarafından sağlanan en son kripto piyasası verilerine göre, metaverse endüstrisinde kullanılan kripto paralar Perşembe günü yaklaşık 13,3 milyar dolarlık bir toplam piyasa değerine sahipti.  Twitter’da 60 binden fazla takipçisi olan popüler kripto analisti Captain Faibik’e (@CryptoFaibik) göre, yükseliş bayrağı taşıyan en iyi Metaverse coinleri arasında The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Enjin Coin (ENJ) ve altcoin Decentraland (MANA) yer alıyor.

Kriptokoin.com olarak görüşlerine yer verdiğimiz Captain Faibik’e göre The Sandbox (SAND) önemli yükselişlerin eşiğinde. Buna göre, fiyatın üst bandı yeniden test etmesiyle düşen bir kanal çıkardı. Üst direnç seviyesinin üzerinde bir kırılma yaşanabilir. Bu durum önümüzdeki iki ay içinde yüzde 385’lik bir ralliye yol açabilir. Analistin dip olarak düşündüğü diğer bir altcoin ise Axie Infinity (AXS). Axie Infinity’nin (AXS) birkaç haftalık düşen trendin üst bandından çıkması halinde bir yükseliş senaryosu çizdi.

Sosyal oyunlar için kullanılan Ethereum tabanlı bir ERC-20 token olan Enjin Coin (ENJ)’de analistin radarında. Buna göre analist, fiyatın şu anda bir kırılmanın en düşük seviyelerini yeniden test ettiğini söylüyor. Bu nedenle önümüzdeki iki ay içinde yüzde 309’luk bir ralli gerçekleştireceğini belirtiyor. Altcoin Decentraland’a (MANA) gelince, Captain Faibik, üst tarafa doğru bir kırılma gerçekleşirse tokenin fiyatının önümüzdeki iki ay içinde 10 kat artabileceğini belirtti.

Avalanche ilgi görüyor

Avalanche (AVAX) ekosistemi, blok zinciri ve merkezi olmayan finans (DeFi) dünyasında giderek daha fazla ilgi görüyor. Ethereum veya Binance Smart Chain gibi diğer zincirler kadar tanınmıyor. Ancak Avalanche’ın benzersiz mutabakat mekanizması var. Diğer taraftan başka zincirlerle birlikte çalışabilirliği söz konusu. Bu durum onu hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için cazip bir seçenek haline getiriyor. Umut verici bir kilitli toplam değer (TVL), kullanıcılar ile geliştiricilerin güçlü katılımı ile Avalanche ekosistemi önemli bir büyüme ve yeniliğin eşiğinde.

DeFi araştırmacısı Wacy’ye göre, Avalanche ekosistemi önemli büyümenin eşiğinde.Son zamanlarda popülaritesinin artmasının ardında birkaç neden var. Birçok kişi yeni Layer 2 çözümlerine odaklanmış olsa da Wacy, Avalanche’ın potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiğini öne sürüyor. Bir zincirin başarısının önemli bir ölçütü Kilitli Toplam Değer. Bu bağlamda token fiyatı %80’in üzerinde düştü. Ancak altcoin AVAX için TVL yalnızca %50 oranında azalmış durumda. Bu, zincire olan ilginin devam ettiğini gösteriyor. Aynı zamanda gelecekteki potansiyelinin olumlu bir göstergesi.

Günlük aktif adresler ve günlük işlemler gibi diğer metrikler de iyi bir büyüme gösteriyor. Bu durum kullanıcıların güçlü katılımına işaret ediyor. Sözleşme ve dağıtıcı sayısı da bir projeye olan ilginin güçlü bir göstergesi. Wacy ayrıca Avalanche topluluğunun da büyüdüğünü, Twitter’daki takipçi sayısının arttığını belirtiyor. Buna göre son 7 gün içinde Twitter’da yüksek düzeyde AVAX bahsi var. Bu temel ölçümler bazıları tarafından görmezden geliniyor. Ancak Avalanche ekosisteminin potansiyeli hakkında değerli bilgiler sağlıyor.

Şu anda AVAX, tüm zaman dilimlerinde önemli bir değer düşüşü yaşıyor. Mevcut işlem fiyatı 14,09 dolar. Son 24 saat içinde %0,1’lik hafif bir artış gösterdi. Bununla birlikte, yedi, on dört ve otuz günlük dönemlerde AVAX sırasıyla %5, %6 ve %16’lık bir düşüş yaşamış durumda.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen