Cts. May 4th, 2024

General Mobile, 2023 telefonlarıyla geri döndü. Kısa bir süre önce GM 23 modelini birlikte tanımıştık. Şimdi ise elimizde GM 23’ün daha uygun fiyatlı SE modeli var.

GM 23 SE’nin fiyatı sadece 3799 TL. Böylece bütçeye en uygun telefonlardan biri olan GM 23 SE, tasarımıyla güzel görünüyor ve özellik bakımından da ilk kez bir akıllı telefon sahibi olmak isteyenleri karşılıyor.

Önce telefonun kutusundan çıkanlara bakalım. GM 23 SE’nin kutusundan ihtiyaç duyabileceğiniz her şey çıkıyor. Şarj adaptörü, kablosu ve kulaklığın yanı sıra silikon kılıf da kutuya dahil edilmiş. Bu arada şarj adaptörünün 7.5W gücünde olduğunu da söyleyelim.

GM 23 SE, tasarım yönüyle güzel modellerden biri. Düz kenarları, damla çentikli ekranı ve arka yüzde çizgili ışık huzmeli kaplamasıyla güzel görünen telefonlardan biri oluyor. Telefonun buz mavisi ve ay grisi olmak üzere 2 farklı renk seçeneği bulunuyor.

Android 12 işletim sistemiyle gelen telefonun ekranı 6.52 inç boyutunda ve HD+ çözünürlüğünde. MediaTek Helio G37 yonga setinden güç sağlayan GM 23 SE, 4 GB RAM’e ve 64 GB depolama alanına sahip. Giriş seviyesi için bu özellikler gayet yeterli. Ayrıca 4 GB RAM kapasitesine ek olarak +2 GB sanal RAM takviyesinde bulunulmuş olması ve depolama alanın da microSD kart yoluyla 256 GB daha genişletilebiliyor olması sevindirici. Telefonun batarya kapasitesi de 5000 mAh seviyesinde. Böylece pil ömrüyle uzun soluklu çalışmasını beklediğimiz telefonlardan biri oluyor.

GM 23 SE’de hem parmak izi okuyucu hem yüz tanıma özellikleri mevcut durumda. Parmak izi sensörü telefonun yanına yerleştirilmiş. Yüz tanıma özelliği de kamera yoluyla yapılabiliyor. Ve bu arada bir General Mobile klasiği olarak telefonda çift SIM kart desteği de yer alıyor.

Telefonun kameralarına geldiğimizde arkada piksel gruplama özelliğine sahip 32 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen ana kamera olduğunu görüyoruz. Ön yüzde ise 5 MP’lik selfie kamerası var. General Mobile, bu kameralar için farklı modlara yer vermiş. Hepsini inceleme videomuzda daha detaylı değerlendireceğiz.

Sonuç

Evet, hızlıca sonuç olarak baktığımızda, General Mobile GM 23 SE, özellikle fiyatıyla dikkat çekici. Asgari ücrete rahatlıkla alınabilecek bir telefon olmasıyla fark yaratıyor. Özellikleri bakımından kağıt üzerinde genel olarak günlük kullanımlara uygun göründüğünü ve sosyal medya dolaşımları için yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Tasarımıyla da güzel görünüyor. Ancak GM 23 SE hakkında son sözümüzü inceleme raporunda vereceğiz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen