Cts. Nis 27th, 2024

Her yeni iPhone neslinde olduğu gibi, her yeni nesil Apple Watch’ta da yeni bir çip seti ile karşılaşıyoruz. Ancak geçtiğimiz birkaç yıldır, bu yeni çip setleri, eski modellere göre önemli bir gelişim sunmayan, yeniden markalanmış sürümler gibiydi. Apple Watch 8 bir S8 çip setine sahipken, S7 ve hatta Apple Watch 6’daki S6 ile aynı CPU’yu kullanıyordu.

Apple Watch Ultra bile aynı CPU’yu kullanıyor ve bu yüzden Apple Watch serisinin artık gerçek bir çip set yükseltmesine ihtiyacı olduğu kesin. Ve Apple, Watch 9 ile birlikte tam da bunu yapabilir.

Apple Insider tarafından tespit edildiği üzere, Power On haber bülteni için Discord kanalında konuşan oldukça güvenilir gazeteci ve sızıntı kaynağı Mark Gurman, gelecek modellerin “güncellenmiş SoC için hazır olduğunu” söyledi.

Gurman daha sonra “Bunun sadece önceki neslin yeniden markalanması değil, yeni bir işlemci olacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı ve bu yeni çip setinin Apple’ın A15 Bionic akıllı telefon çip setini temel alıp almayacağı sorulduğunda “evet, öyle olduğuna inanıyorum” dedi.

A15 Bionic, güçlü iPhone 13 Pro Max dahil olmak üzere iPhone 13 serisinde bulunan çip seti. Hatta, Pro olmayan iPhone 14 modellerinde de bulunuyor ve bu nedenle şu anda Apple’ın en iyi akıllı telefon çip setinin yalnızca bir nesil gerisinde.

Apple Watch 9, muhtemelen Eylül ayına kadar sunulmayacak ve iPhone 15 serisiyle beraber sunulması bekleniyor. O zamana kadar A15 muhtemelen iki nesil geride kalacak ancak bu, genellikle akıllı saatlerden çok daha güçlü çip setlerine sahip olan telefonlar için geçerli bir argüman olacaktır.

Tabii ki, Apple’ın bir A15 Bionic’i hiçbir değişiklik yapmadan bir Apple Watch’a takması pek olası değil. Bir akıllı telefon çipi, muhtemelen çok büyük olacak ve çok fazla güç çekecektir. Ancak A15’i temel alan yeni bir S çipinin geliştirilmesi, Apple Watch 8 ve Apple Watch Ultra ile karşılaştırıldığında kesinlikle büyük bir performans artışı sağlayacaktır. Başka bir deyişle Watch 9 serisi, Watch Ultra’dan bile daha güçlü olabilir.

Tabii ki, güvenilir bir kaynaktan geliyor olsa da, tüm sızıntılarda olduğu gibi, bu sızıntıya da şimdilik şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen