Cum. Nis 26th, 2024

Eğitimde fırsat eşitliğini herkese sağlamak için birçok proje yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi, otizmli çocuğu olan aileleri de bilinçlendirmeyi sürdürüyor. Adnan Menderes Üniversitesi Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Kolu öğretim üyesi Dr. Ceyhun Servi, Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Takviye Merkezi işbirliğiyle “Otizmli Çocuklarda Sorun Davranışlar” bahisli bir panel gerçekleştirdi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi, toplumda her geçen gün artan otizmle ilgili bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Otizm Dayanak Merkezi’nde otizmli çocukların hayata hazırlanmalarını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, aileleri de bu sürecin içerisine dahil etmek için bir aktiflik gerçekleştirdi. Yıldız Kenter – Şükran Güngör Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen aktifliğe vatandaşlar ağır ilgi gösterdi.

Problem davranışlar değiştirilebilir

Otizmli bireylerde bilhassa de çocuklarda sorun olan davranışların değiştirilmesi ve yerine kabul edilebilir davranışların konulması üzerine yaklaşımların değerlendirildiği aktifliğe ailelerin ve eğitimcilerin yarı sıra Adnan Menderes Üniversitesi’nden öğrenciler de katıldı. Örnek davranışlar üzerinden gerçekleştirilen aktifliğe aileler de kendi yaşadıkları tecrübeleri aktardı.

Konuşmasını otizmli bireylerle irtibat konusunda yaklaşımlar ve kendi tecrübeleri üzerinden gerçekleştiren Dr. Ceyhun Servi, son araştırmaların doğan her 54 çocuktan birisinin otizmli olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını söz etti. Çocuklarla irtibat konusunda yapılan yanlışları ve doğruları kıymetlendiren Dr. Servi, hakikat yaklaşımla sorun davranışların kabul edilebilir noktaya getirilebileceğini söyledi.

Başkan Çerçioğlu: Otizme karşı önyargılarımızı yıkmalıyız

Gerçekleştirilen aktiflik için Dr. Servi’ye teşekkür eden Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu, “Biz anneler, aileler topluma çocuk yetiştiriyoruz ve gelecek jenerasyonları inşa ediyoruz. Münasebetiyle bizim için kıymetli olan her çocuğumuza ulaşabilmek ve onları topluma hazırlamak. Son araştırmalar, doğan her 54 çocuktan birisinin otizmli olduğunu gösteriyor. Bu 10 yıl sonrasında daha da artacak. Münasebetiyle her geçen gün toplumdaki otizmli birey sayısı artacak. Bu çocuklarımız bir gün kesinlikle toplum içerisine girecekler, bu sebeple de önyargılarımızı yıkmak zorundayız. Bunun için de ailelerden başlayarak hepimizin ortak bilince ulaşması gerekiyor. Otizm bir farklılık ve ağır eğitimle geriletilebilir. Otizmli çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen