Sal. May 7th, 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarım topraklarının verimliliğini ve çeşitliliğini arttırmak için başlattığı yerelden kalkınma çalışmaları, ziraî sulama dayanakları ile devam ediyor. Elmalı Gümüşyaka Mahallesi’ne verilen bin metrelik sulama borusu dayanağı ile 700 dönüm çorak arazi su ile buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Elmalı Gümüşyaka Mahallesi’nde tarım alanlarını sulamada zorluk çeken çiftçilerin mevcut su kaynaklarından tarım topraklarına suyun taşınabilmesi için bin metrelik plastik sulama borusu yardımı yapıldı. Gümüşyaka Mahallesi’nin Güldürgü ve Kızuçlutaşı su kaynaklarından çıkan sulama suyunu uzun yıllardır arıklar ile Uzunerik mevkisine taşıyarak ziraî sulama yapmaya çalışan çiftçiler, yeni sistem ile su kayıplarını ve vakit kaybını en aza indirerek çağdaş bir sulama yapabilecek.

TALEP YERİNE GETİRİLDİ

Mahallenin ziraî sulama konusunda uzun yıllardır zahmet çektiğini söyleyen Gümüşyaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Öz, “Mahalle olarak suyumuz var lakin bu suyu ne yazık ki verimli bir halde kullanamıyorduk. Büyükşehir Belediyemizin bölgemizde ve öbür mahallelere ziraî manada dayanak verdiğini öğrendik ve bu takviyeden mahallemizin de faydalanabilmesi için talepte bulunduk. Ziraî Hizmetler Daire Başkanlığı takımları talebimizi çabucak incelemeye aldı ve keşiflerini yaptı. Talebimiz olan bin metre sulama borularını mahallemize teslim etti” dedi.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Su kaynaklarından tarım alanlarına boruları çekmeye başladıklarını lisana getiren Muhtar Öz, önümüzdeki sene hem eser verimliliğinde hem de çeşitliliğinde artış yaşanacağını ve çiftçilerin yüzünün güleceğini söyledi. Muhtar Öz, “Bizi bu mevzuda yalnız bırakmayan Antalya Büyükşehir Belediye Liderimiz Muhittin Böcek’e mahallelimiz ismine çok teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

700 DÖNÜM ARAZİ SUYLA BULUŞACAK

Üreticiler, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği dayanaktan ötürü son derece memnun olduklarını söz etti. Çiftçi Ali Şentürk, şunları söyledi: “Talebi geri çevirmeyen kelamının eri Liderimiz Muhittin Böcek’e teşekkür ederim. Bizim kaynaklarımızdan çıkan su evvelden dereye akıp gidiyordu. Arazi kaidelerinden ötürü elimizden bir şey gelmiyordu. Çok fazla bir randıman alamıyorduk. Artık bu borular sayesinde 700 dönüm yerimizi suyla buluşturacağız. Artık birçok meyve, zerzevat ve tahılı yetiştirebileceğiz. Artık akan suya üstten bakmayacağız, en küçük damlasına kadar istifade edeceğiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK

Yeni döşenen sulama boruları ile evvelden saatler süren sulama işinin artık daha kısa müddette yapılabileceğini söyleyen çiftçi Nevra Öz de “Sulama yapmak istediğimizde çabucak suya ulaşabilmek bizim için büyük kolaylık. Su zahmeti yüzünden her istediğimizi bahçelerimizde grup dikemiyorduk. Toprağımız var ancak kullanamıyorduk. Artık getirisi yüksek eserler yetiştirebileceğiz” sözlerini kullandı.

Gümüşyakalı üreticiler suyun bollaşmasıyla arpa, buğdayın yanı sıra elma, armut, şeftali üzere daha farklı zerzevat ve meyvelerin de üretimini yapabileceklerini lisana getirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen