Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla’nın Menteşe ilçesinde bu güne kadar bayan üreticilere 97 bin 500 adet tıbbi aromatik bitki fidanı dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturan koku vadesine Türk patent enstitüsünden marka tescili alındı.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle oluşturulan Koku Vadisi Projesi kapsamında S.S. Merkez Menteşe Ziraî Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan işbirliği protokolüne istinaden tıbbi aromatik bitki dikimleri devam ediyor.
Üreticinin Gelir Seviyesi Arttırılıyor
Lavanta üretiminin yüklü olduğu projede lavantanın yanında kekik, adaçayı, nane, biberiye, mercanköşk, limon otu üzere bitkiler de üretiliyor. Üretilen bitkilerden uçucu yağ, kozmetik eserleri, baharat, bitki çayı üzere pazar hissesi yüksek yan eserler üretilerek üreticilerin gelir seviyelerinin arttırılması hedefleniyor.
Kadın Üreticilere 97 Bin 500 Adet Tıbbi Aromatik Fidanı Dağıtıldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu güne kadar kooperatif aracılığıyla Menteşe’de bayan üreticilere 97 bin 500 adet tıbbi aromatik bitki fidanı dağıtıldı. Bayan üreteciler böylece kendi ayakları üzerinde durdukları üzere aile iktisadına de katkıda bulunuyor.
Bitki Fideleri Büyükşehir Tarafından Üretiliyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi tıbbi aromatik bitki fidelerini kendi üretim seralarında üreterek kooperatif ortağı üretici bayanlara fiyatsız olarak dağıtıyor. Büyükşehir Belediyesi grupları tıpkı vakitte bayan üreticiler tarafından dikilen tıbbi-aromatik bitki fideleri dikimden hasada kadar denetimini sağlıyor. Böylece ziraî üretimin en gerçek ve en kaliteli formda yürütülmesi sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturan koku vadesine Türk patent enstitüsünden marka tescili alındı.
Başkan Gürün: Üreten Köylümüze Takviyemizi Sürdürüyoruz
Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün “Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmada alternatif ziraî eser çalışmalarımız devam ediyor. Toprağını satma eserini sat, kırsalda üret kıyıda tüket sloganımız doğrultusunda üreten köylümüze takviyemizi sürdürüyoruz. Ziraî kalkınmanın lakin kooperatifleşmeyle gerçekleşebileceğine inancımız tamdır. Çalışmalarımızda ana şartımız kooperatifçiliğin desteklenmesidir. Menteşe’de bu güne kadar kooperatif ortağı bayanlarımıza 97 bin 500 adet tıbbi aromatik fidanı dağıttık. Bayanlarımız lavanta, kekik, adaçayı, nane, biberiye, mercanköşk, limon otu üzere bitkiler üretiliyor. Üreten Köylümüz tekrar milletin efendisi olacak” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı