Paz. May 19th, 2024

Büyükşehir, Kocaeli’nde yaşayan her yaştan bayana hayatın içinde nefes alanları açıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Anne Kent Sağlıklı Hayat Programı kapsamında her yaştan bayana, spordan sıhhat taramalarına, eğitimden toplumsal ve kültürel etkinlilere kadar geniş bir perspektif sunuyor. Anne Kent ile spor yapan ve toplumsal hayata katılan bayanlar, sağlıktan gelen memnunluğu yaşadıklarını tabir ediyor.

SAĞLIKLI YAŞAMA ADIM ATTIK

Anne Kent Sağlıklı Ömür Projesinde 3,5 yıldır spor, el sanatları ve müzik kurslarına katılan Aysel Demir, ‘’Yıllardır geçmeyen bel, boyun ve kas ağrılarım vardı. Her yıl bir kez doktora gidip, ilaç tedavisi alıyordum. Anne Şehirle tanıştım ve spora başladım. Artık ilaç almıyorum. Kas, bel,boyun ağrılarım geçti. Gerilimim azaldı. Anne Kent bana çok âlâ geldi’’ dedi. Spor programlarına dâhil olarak ormanda da yürüyüşlere katılan Aysel Hanım, ‘’Ormanda huzur verici bir ortamda yürümek çok âlâ hissettiriyor. Öncesinde deyürüyüşlerin güzel geçmesi için 10 -15 dakikalık ısınma idmanları yaptırılıyor’’ bilgisini verdi.

ANNE KENT 12 İLÇEDE

Anne Kent Sağlıklı Hayat Programı12 ilçede belirlenen tesislerde faaliyetlerini sürdürmekte.Step-aerobik, pilates, zumba, tabiat yürüyüşleri, sıhhat kuruluşları ile iş birliği içerisinde bilinçlendirme eğitimleri, sıhhat taramaları, beslenme ve diyet danışmanlığı dâhil olmak üzere birçok sağlıklı ömür programı yürütülmekte. Amigurumi, bağlama, koro, Kur’an-ı Kerim, okur-yazarlık, bedeller eğitimi, temel bilgisayar, çocuk gelişimi, bayan sıhhati, sağlıklı beslenme, yanlışsız nefes kullanımı, doğal afet, birinci yardım, aile içi bağlantı, bağlantı hünerleri ve meskende inançlı ömür eğitimleri üzere daha pek çok alandaki seminer ve atölyelerden aileler fiyatsız olarak faydalanabiliyor. Ayrıyeten diyetisyen ve fizyoterapist hizmeti de verilmekte.

‘’İYİLEŞME DEMEK MEMNUNLUK DEMEK’’

Hizmetlerden faydalanan ve çok mutlu olduğunu belirten Aysel Hanım, ‘’Diyetisyenlerimiz kas, kilo ve yağ ölçümleri yapıyor. Kan analizleri de yapıldı. Ona nazaran diyet listesi ile sağlıklı beslenme metodunu buldum. Hayatımızda güzelleşmeler oldu. Güzelleşme demek memnunluk demek. Müzik çalışmalarına da katıldım. Türküler kadar türkülerin de bir kıssası olduğunu öğrendim. Amigurumi sanatını öğrendik. Örgü ile bez bebekler yaptık. Haftada bir tane bez bebek yapıyorum. Etrafımdaki insanlara armağan ediyorum. Başım dağınık olduğu vakit oturuyorum çabucak örmeye başlıyorum. Bu beni dinlendiriyor. Çok keyifli bir iş. Hiç bıkmıyor insan. Her seferinde yeni bir eser, yeni bir model oluştuğu için marifetlerimiz kat kat arttı. Aile ve çocuklarla alakalı eğitimlere katılarak irtibatta davranış biçimlerini öğrendik. Büyükşehir Belediyesine kocaman teşekkürler’’ tabirini kullandı.

ANNE ŞEHİR’LE BİRİNCİ TANIŞMA

Aysel Hanım, Anne Kent ile birinci tanışmasını da şu sözlerle anlattı; ‘’Anne Kent projesinin birinci yılları idi. Parkta yürürken bir arkadaşım bir tesiste spor kursunun verildiğini söyledi. Çabucak ben de gidip kayıt yaptırdım. Faal olarak etkinliklere de katıldım. Bilmediğimiz yerleri de gördüm. Çok hoş vakit geçirdik. Bu hizmeti Kocaeli’deki kadınlara ve ailelere sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.’’.

ANNE KENT BİR TELEFON MESAFESİNDE

“Anne memnunsa, çocuklar memnun, aile keyifli. Aile memnunsa toplum. Toplum memnunsa memleket…” sloganıyla hareket eden Anne Kent her geçen gün büyümeye ve bünyesine yeni iştirakçiler eklemeye devam ediyor. Fiyatsız Anne Kent Sağlıklı Ömür Programı faaliyetlerine katılmak için 0 262 318 27 25 nolu telefondanbilgi alabilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen