Sal. May 7th, 2024

Efes Selçuk Belediye Lideri Filiz Ceritoğlu Sengel Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen “Meslek Uzmanları ile Meslek Söyleşileri” aktifliğinin konuğu oldu. Türk Bayanına Seçme ve Seçilme Özgürlüğü başlığıyla düzenlenen söyleşide Lider Sengel öğrencilerin Efes Selçuk, belediye başkanlığı ve siyasete ait sorularını cevapladı.

Kadınların lokal idarede ve siyasette temsili ile ilgili bayan gayretine dikkat çeken Lider Sengel; “ Bayanların kazanmış oldukları haklar çok da kolay kazanılmadı. Tabiki de o periyot Gazi Mustafa Kemal’i ve bu kanun değişikliği için el kaldıran milletvekillerini unutmamak lazım. 1934 yılında bu haklar verilirken, bu hakkın ardında bayanların gerçek manada uğraşı vardı. Bayan Halk Fırkası ismi altında periyodun sivil toplum örgütleri tarafından bir parti kurulmak istendi fakat bu kabul edilmedi. Bayanlar esasen bu hakkı almak için her vakit uğraş etti, hala daha da çaba ediyor. Bana ve bayan siyasetçilere her vakit siyasette bayan olmak üzerine sorular soruluyor. Bu soru ne vakit bir erkek siyasetçiye sorulursa o vakit eşitlenmiş olacağız. Ömrün içerisinde bayan olmak nasılsa siyasetin içerisinde de bayan olmak tıpkı şey. Ben siyaseten bayan olduğum için rastgele bir baskı ve zorluk ile karşılaşmadım. Bu biraz da güçlü durmak ile ilgili bir şey” dedi.

EN HOŞU İNSANLARA DOKUNMAK

Öğrencilerin sorduğu soruları cevaplayan Lider Sengel gelen bir soru üzerine belediye başkanlığı yaparken en çok beşerlerle bir ortaya gelmekten, sohbet etmekten, onları dinlemekten, bir sıkıntılarını çözmekten hoşlandığını belirterek; “Bu biraz geçmişte dernek lideri olmamdan, hukukçu olmamdan da kaynaklanıyor. Sanırım beşerlerle bir ortaya gelmek, onların hayatına dokunmak belediye başkanlığının en sevdiğim yönü” dedi.

Bir belediye lideri olarak halktan, gençlerden beklentilerinin sorulması üzerine; “Bir belediye lideri olarak gençlerin yaşadıkları kentle ilgili talepte bulunup, hayal kurabilmesini istiyorum. Gençlere kendi yaşadıkları yer ile ilgili kendi yaşadıkları ülke ile ilgili hayal kurdurabilirsek işte o vakit sonuç alacağız” dedi.

.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen