Paz. Eyl 29th, 2024

2021 – 2022 dönemini oyunlarını Bilkent Sahne AST’ta sergileyen Ankara Sanat Tiyatrosu, Aralık ayı boyunca tekrar birbirinden pahalı tiyatro yapıtlarını Başkentlilerle buluşturuyor.

Ankara Sanat Tiyatrosu, birbirinden kıymetli oyuncuları ve tiyatro yapıtlarını Aralık ayında da tiyatro severlerle buluşturmaya devam ediyor.

Dört cinayetle itham edilen bir kişinin mahkemede kendini savunması ekseninde gelişen “Lavanta Cinayetleri” oyunu, Yıldırım Şimşek’in süper oyunculuğu ile 17 Aralık’ta Bilkent Sahne AST’ta olacak. Müellifliğini Tamer Turan’ın, direktörlüğünü ise Orhan Karataş’ın üstlendiği oyun, izleyenlere aile bağlantılarını, kabahat ve adalet kavramını sorgulatacak.

10-11-12-18 Aralık tarihlerinde sahnelenecek olan “Savaş Müzesi”, birbirini tanımayan dört oyun kişinin katıldıkları bir tıp gezisi sırasında çağdaş bir müzenin galeri odasında kapalı kalmaları ile başlıyor. Dış dünyayla bir servis asansörü aracılığıyla alaka kuran karakterler beş gündür kapalı kaldıkları bu müzede yapay zekâ, ırkçılık ve virüs salgını üzere günümüz hususlarıyla yüzleşirken bir yandan da kendi iç dünyalarına dair yeni şeyler keşfediyor. Fazilet Ulusal, Sedef Meral Özdemir, Boray İsabetli, Beyza Parıltı Metin ve Çayan Karataş’ın rol aldığı oyunun muharriri ise Ali Cüneyd Kılcıoğlu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen