Paz. May 19th, 2024

Canik Belediyesi, Mevlânâ Haftası kapsamında ‘Mevlânâ’nın 7 Öğüdü’nü okuyanlara ödül dağıtıyor

Canik Belediyesi 7 ve 17 Aralık tarihleri ortasında kutlanan Mevlânâ Haftası kapsamında ilçede ödüllü anma aktiflikleri düzenliyor. Aktiflikte “Mevlânâ’nın 7 Öğüdü”nü okuyan vatandaşlara çekilişle ikram veriliyor. Çekilişe katılacak olan vatandaşların “Mevlânâ’nın 7 Öğüdü”nü okuyup görüntüye kaydederek Canik Belediyesi’ne ilişkin toplumsal medya hesaplarına göndermeleri isteniyor. Görüntü gönderen iştirakçiler ortasında yapılacak çekilişte 1 adet Ney, 3 adet Mesnevî-i Şerif ve 10 adet Ahşap Yazboz ikram edileceği duyuruldu. Aktifliğe Canik Belediyesi toplumsal medya hesapları üzerinden her yaştan vatandaşın katılabileceği bildirildi.

“OKUYARAK MEVLANA’YI KEŞFEDECEĞİZ”

Bu aktiflik sayesinde herkesin Mevlânâ Celaleddin-i Rûmî’yi yine keşfe çıkacağını söz eden Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, “Biliyorsunuz, Peygamberimize gelen birinci ayetler ‘Oku’ buyruğuyla başlar. Bizim de toplum olarak bir an evvel okuma alışkanlığı kazanmamız gerekmektedir. Daima birlikte Mevlânâ’mızı tekrar okuyup keşfedeceğiz” dedi. Lider İbrahim Sandıkçı, “Bu aktiflik vesilesiyle Mevlânâ’yı daha âlâ anlamak üzere yeni bir kapı aralamış olduk. İnşallah bu çeşit kültürel etkinlikler gerisi sıra gelecektir. Çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm vatandaşlarımıza sahip olduğumuz değerlerimizi hatırlatmak, duyurmak, tanıtmak başta bizlerin misyonudur. Tüm hemşerilerimize bu aktifliğe katılmalarını tavsiye ediyorum” formunda konuştu.

Son müracaatların 17 Aralık günü saat 23.59’a kadar devam edeceği aktifliğin çekilişi 20 Aralık’ta toplumsal medya üzerinden gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen