Sal. May 7th, 2024

Keçiören Belediyesi ile İran Büyükelçiliği iş birliğinde Türk ve İranlı çocukların kaynaşması için Keçiören Belediyesi Çocuk Eğitim Merkezi’nde (ÇEM) aktiflik düzenlendi.

Keçiören Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren ÇEM’de fotoğraf çizme, kitap okuma ve çeşitli çocuk oyunları oynanarak gerçekleştirilen aktiflikte Türkçe ve Farsça masallar da anlatıldı. Tüm dünya çocukları ismine barış ve kardeşlik bildirisinin verildiği kaynaştırma programında çocuklardan da ‘barış, kardeşlik ve dostluk’ temalı fotoğraf çizmeleri istendi.

Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok, “Türk ve İran kültürünün esaslı kıymetlerini birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışımızla yaşatmak için çiçek ve meleklerimizi bir ortaya getirdik. Tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamaları için dostluk tohumlarını Türkiye’den başlayarak tüm dünyaya ekmek istiyoruz. Toplumsal ve kültürel birlikteliğimizi muhkemlemek için gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize takviye veren tüm öğretmenlerimize ve İran Büyükelçiliğine teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Bu ortada çocuklar tarafından çizilen fotoğraflardan önümüzdeki günlerde stant açılacak.​

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen