Cts. Nis 27th, 2024

Becky Anderson’ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, seçim sürecinden dış politikaya birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu. “Türkiye’nin tarihinde ilk kez bir seçim ikinci tura kaldı. Şu an kendinizi ne kadar rahat hissediyorsunuz?” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi: “Önümüzdeki pazar yapılacak seçimlerde de ben inanıyorum ki halkım güçlü Türk demokrasisini gösterecek ki yüzde 90’a varan güçlü seçmen katılımı oldu. Bu çok önemli bir katılım. Dünyada pek benzeri yok. Bu seçimlerden de temennim odur ki inşallah milletim bizi yanıltmayacak.”

‘BU NASIL DİKTATÖRLÜK?’

“ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim kampanyasında kendisine otokrat dediği için onu kınadığının” hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Birinci tur değil, ikinci tura çıkan bir insandan diktatör olur mu? Şimdi gerçek de bu. Cumhur İttifakı 322 milletvekiliyle parlamentoya girecek ve bunun başındaki insan da ikinci tura birinci olarak çıkacak. Bu nasıl bir diktatörlük?” dedi. Erdoğan, “Yeniden seçilirseniz Biden yönetimiyle çalışır mısınız?” sorusuna ise “Onda hiç şüphe yok. Sayın Biden’la da çalışırım. Eğer Biden değişirse onun yerine gelecek olan kim olursa olsun onunla da çalışırım” yanıtını verdi.

Erdoğan, faiz oranını düşürme kararı ile ilgili de “Faiz oranları ve enflasyonun pozitif yönde ilişkili olduğuna dair bir tezim var. Faizler ne kadar düşerse enflasyon o kadar düşer. Attığımız adımların sonuçlarını gördük. Lütfen beni seçimlerden sonra izleyin; enflasyonun faizle birlikte düşeceğini göreceksiniz” dedi. “Bunun ekonomi politikalarında değişiklik olmayacağı anlamına mı geldiği” sorusunu üzerine Erdoğan, “Kesinlikle” ifadesini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen