Cts. May 4th, 2024

Tüm vücudunu bakıma alarak, yumuşacık beslenmiş bir cilde sahip olmayı kim istemez? Kış bir yandan yavaş yavaş yaklaşırken, doğal güzellik tüyolarımızı eksfoliasyon ve nemlendirmeye odakladık. Bu 5 tarif, satın aldığınız bakım ürünlerine alternatif olarak kullanılabilir.

Bu doğal güzellik tüyolarının gevşemenize, kendinizi şımartmanıza ve aynı zamanda zamana direnmenize yardımcı olacağına inanıyoruz!

1
DUDAK PEELINGI
Dudaklarınızdaki kuru ölü deriyi çıkarmanın hızlı ve kolay bir yolu olan dudak peelingi, dudak balmı uygulamadan önce haftalık olarak kullanılabilir. Siz jojoba veya badem yağı gibi diğer yağlarla özelleştirebilir veya daha yumuşak bir ovma için şekeri kahve telvesi ile değiştirebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
2 çay kaşığı şeker
Vanilya özütü

NASIL KULLANILIR?
Sadece malzemelerinizi karıştırın. Ovma ile dudaklarınıza az miktarda masaj yapın ve temizleyin. Bunu buzdolabında küçük bir kapta saklayabilir ve 2 hafta içinde kullanabilirsiniz.

2
SAÇ YAĞI
Saçınızı uygun fiyata besleyebilecek birçok doğal yağ var, neden bir tanesini denemiyorsunuz? Etik kaynaklı yağlar kullandığınızdan emin olun.

YAĞLAR
Argan Yağı
Fas’a özgü olan Argan yağı, saçlar için ünlü bir şekilde nemlendirici ve onarıcı bir yağdır. Saçı besleyen yağ asitlerinden yapılmıştır. Ayrıca saçın parlak görünümünü arttırır ve günlük hasarlardan koruyabilir.

Hint yağı
Hint yağının, saç derisini nemlendirdiği ve saç büyümesini desteklediği bilinmektedir. Sağladığı saç derisi sağlığı, daha iyi saç büyümesine yol açabilir. Ayrıca bölünmüş uçların görünümünü azalttığı da bilinmektedir.

NASIL KULLANILIR?

Saç yağı çeşitli şekillerde uygulanabilir. Saçınızı yıkamadan önce saç derinize masaj yaparak ya da saç maskesi olarak kullanabilir; yıkadıktan sonra orta boy ve uçlara az miktarda uygulayabilirsiniz.

3
AYAK BANYOSU

Ayak banyoları, sadece ayaklarınızı iyileştirmek ve temizlemek için değil, aynı zamanda rahatlamanıza ve stresi azaltmanıza yardımcı olmak için de harikadır. Evde bir kaplıca tedavisi almayı deneyin.

İÇİNDEKİLER
150 ml epsom tuzu
Ilık su

NASIL KULLANILIR?

Sığ ılık su banyosuna epsom tuzunu ekleyin ve ayaklarınızı 10 ila 30 dakika bekletin. Ayaklarınızın kurumasını önlemek için ayaklarınızı kuruladıktan sonra nemlendirdiğinizden emin olun.

4
VÜCUT OVMA

Kendin yap kahveli vücut peelingleri, ölü deri hücrelerini temizleyerek parlak ve pürüzsüz bir cilt ortaya çıkarabilir. Hindistan cevizi yağı eklemek kuruluğu önleyebilir ve cildi yumuşatabilir.

İÇİNDEKİLER
80 gr öğütülmüş kahve çekirdeği (bunlar taze veya artık olabilir)
80 gr hindistan cevizi yağı
80 gr şeker
1 çay kaşığı vanilya özü

NASIL KULLANILIR?

Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında çırpın ve hava geçirmez bir kapta saklayın. Kullanmak için, duşta nemli cilde masaj yapın ve durulayın. En iyi sonuçlar için haftada bir veya iki kez kullanın. Kapalı bir kapta saklayın ve iki aya kadar dayanabilir.


5
KÜTİKÜL YAĞI

Soğuk hava veya el yıkama, tırnaklarınızı ve tırnak etlerinizi kuru ve kırılgan hissettiriyorsa, kütikül yağına doğal bir alternatif denemenizi öneririz.

İÇİNDEKİLER

Hindistancevizi yağı

NASIL KULLANILIR?
Tırnak etlerinize masaj yapın ve en az 30 dakika bekletin. Tırnak etlerinizde hindistancevizi yağı kullanmak, tırnak yataklarınızı güçlendirecek ve nemlendirecektir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen