Çar. May 1st, 2024

Fotoğraf: Kaia Gerber / @ash_kholm

Maskara sürmeden belirgin kirpiklere sahip olabileceğinizi biliyor muydunuz? TikTok sayesinde viral olan güzellik hilesine göre, bunun için ihtiyacınız olan şey vazelin..

TikTok kullanıcısı @brighattas, kirpikleri doğal şekilde kıvırma hilesini ilk deneyenlerden biriydi. Şimdiye kadar 3,9 milyon görüntülenen bir videoda Bri, kirpiklerine biraz vazelin sürüyor ve kirpik kıvırıcısını 10 saniye boyunca nazikçe sıkıştırıyor. Kıvırıcıyı çektiğinde düz kirpikleri, kıvrık ve belirgin hale dönüşüyor. Profesyonel bir kirpik lifting yaptırmış gibi daha belirgin, hacimli ve daha koyu görünüyorlar. Bri, takipçilerine “Kirpiklerinizi kıvırmak için vazelin kullanmıyorsanız, kendinize bir kötülük yapıyorsunuz” diyor. “Şu anda sıfır maskaram var.”

@brighattas #lashhack ♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

Bri’nin videosu viral hale geldiğinden beri, sayısız TikToker doğal olarak çoğunluğa katıldı. Bazıları aynı sonuçları elde etmek için TikTok hilesinde ürünleri kullanmanın farklı yollarını denedi. @beauty.with.cait, kirpiklerinde büyük bir fark olduğunu söyleyip ve sekiz saatlik bir iş gününde hayatta kaldıklarını iddia ederken; TikToker @aayoub__’nin öncesi ve sonrası videosu ise 3,2 milyon izlenmeye ulaştı.

@boxycharm kullanıcısı, maskaradan önce bir astar olarak vazelin kullanarak hileyi denedi. Önce parmak ucunu kullanarak vazelini kirpiklerine sürdü. Ardından, ince bir rimel tabakası uygulamadan önce kirpik kıvırıcısıyla onları kıvırdı.

Deneyenlere göre, bu hile kirpiklerin daha koyu, kıvrık ve dolgun görünmesini sağlıyor ve etkisi saatlerce sürüyor.

@aayoub__ #fyp #foryoupage #explore #hacks ♬ Моя голова винтом – рита

Vazelin hilesinin püf noktası çok basit! Kirpik kıvırıcınıza ya da kirpiklerinize vazelin sürün, kirpiklerinizi kıvırın ve kıvırıcıyı sabit tutarken kirpiklerinizi yukarı doğru taramak için temiz bir fırça kullanın. TikTok’a göre vazelin, kirpiklerinizi tipik bir maskara uygulamasından çok daha uzun süre kıvrık tutmaya yardımcı olacak. (Ayrıca maskaradan farklı olarak, makyajınızı çıkarırken vazelini çıkarmak daha kolay olacak.)

VASELINE
Jel Krem Original 100 ml
74,50 TL
gratis.com

DIOR BACKSTAGE
Kirpik Kıvırıcı
555 TL
sephora.com.tr

MAC COSMETICS
204 Kaş Ve Kirpik Fırçası
209 TL
maccosmetics.com.tr

ROSENSE
Vazelin 100 ml
21,95 TL
watsons.com.tr

NARS
Eyelash Curler
400 TL
beymen.com

KIKO MILANO
Sentetik Lifli Kirpik ve Kaş Fırçası
179,99 TL
kikomilano.com.tr

DALIN
Vazelin Klasik
100 ml
rossmann.com.tr

INGLOT
Kirpik Kıvırıcı
320 TL
inglottr.com

THE BODY SHOP
Çift Uçlu Kaş ve Kirpik Fırçası
239,90 TL
thebodyshop.com.tr

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen