Cts. May 4th, 2024

Hayaller, mucizeler, tutkular… Yeni yıl, herkesi güçlü bir başlangıca davet ediyor. Bu heyecanlı döneme ortak olan ELLE Glam röportajlarımızda, farklı alanlarda ilgimizi çeken dört başarılı isimle ilham dolu dünyalarını Bulgari ışıltısıyla konuştuk.

BİGE ÖNAL

“Hayatıma girmiş herkesin bana değmiş olmasına her zaman şükrediyorum. İyi ki varlar.”

Bige Önal’ın yüksek ışıltısına kapıldık ve iyimser dünyasında bir yolculuğa çıktık. Başarılı oyuncudan, kendisine ilham veren ve yolunu aydınlatan şeyleri anlattığı, geçmişten geleceğe uzanan bir sohbet gerçekleştirdik.


Hayal kurmayı sever misiniz? Gerçekleşmesini çok istediğiniz hayaliniz nedir?
Çocukluğumdan beri en sevdiğim şeylerden biri hayal kurmak. Şu an yazdığım bir senaryo var, eğer o proje gerçekleşebilirse yazdığım işte oynamak gibi bir hayalim var.

Gerçekleşen bir hayaliniz varsa bahseder misiniz?
Geçtiğimiz yaz çektiğim “Buradayım, İyiyim” filmi, karakter derinliği ve karakterin gelişim süreci bazında hayalini kurduğum bir yapıya sahipti. Bu hayalimi gerçekleştirdim sanırım.

Hayattaki ilham kaynaklarınız neler?
Müzik ve doğa ilham almak için sığındığım en önemli iki şey.

Hayatınızda yolunuza ışık tutan, ilham aldığınız birileri var mı?
Var tabii, beni fikirleriyle yönlendiren, düşünce yapılarına hayran olduğum kişiler. İsim vermesem olur mu? 🙂

Hayatınızda “dönüm noktam” dediğiniz bir an…
Kariyer anlamında “Benim Adım Gültepe” , “Bir Başkadır” ve “Buradayım, İyiyim” projeleri dönüm noktalarımdı. Kişisel hayatımda da babamın hastalığı ve ardından ölümü…

En büyük tutkunuz nedir? Bu sizi nasıl besliyor?
En büyük tutkum mesleğim sanırım. Çünkü genel olarak hikayesini ve karakterini sevdiğim işleri yaparken hem yeni bakış açısı ediniyorum hem de çekim sürecinde çalıştığım insanların fikirleriyle çok besleniyorum.

Sizin için önemli olan bir hayat prensibiniz var mı?
İyi insan olmak ve haksızlık karşısında sessiz kalmamak.

Geçmişe dönüp baktığınızda “iyi ki” dediğiniz bir şey…
Hayatıma girmiş herkesin bana değmiş olmasına her zaman şükrediyorum. “İyi ki varlar!”


2022’den öğrendiğiniz şeyler…
Bir kavrama çok takıldığımda, hayatın ben döngüyü kırana kadar benimle uğraştığını.

2023’te kendiniz için ne diliyorsunuz?
Öncelikle sağlık ve huzur… Sonrasında da biraz önce bahsettiğim ve hayalini kurduğum projenin gerçekleşmesini…

Yeni yılda dünya için dilekleriniz neler?
Adaletli, şiddetten uzak, her bireyin kendi isteği ve özgürlüğüne karşı hoşgörü diliyorum.

elle.com.tr okurlarına yeni yıl mesajınız…
İçinizde taşıdığınız ve size sıkıntı yaratan her ne ise, ondan kurtulup hafiflemenizi ve bugüne kadar geçirdiğiniz en güzel yılı diliyorum.

İBRAHİM SELİM

“Hayatım gerçekleşen hayallerimden oluşuyor.”

Sizce hayal kurmadan yaşanır mı? İbrahim Selim’e göre hayal kurmadan yaşanmaz. Başarılı oyuncu ve sunucu, hayatındaki heyecanlarını ve dönüm noktalarını anlattı.

Hayal kurmayı sever misiniz? Gerçekleşmesini çok istediğiniz hayaliniz nedir?
Hayal kurmadan yaşanamayacağını düşünürüm, bırakın sevmeyi. Sanki yarının olabilmesinin nedeni hepimizin hayal kurabiliyor olması. O kadar çok hayalim var ki herkes gibi hangi birini seçebileceğimi bilemiyorum ama ilk aklıma gelen dünyayı daha çok gezmek diyebilirim. İnsanların hayalleri öznel olduğu için diğer hayallerim çok da saçma gelmesin şimdi. Çünkü peynirden ev de hayal ediyorum bazen ama şimdi burda söylemeyeyim. İyi oldu söylemediğim…

Gerçekleşen bir hayaliniz varsa bahseder misiniz?
Hayatımın tamamı gerçekleşen hayallerden oluşuyor, oyuncu olmak mesela, çocukluğumdan beri hayal ettiğim meslek benim için. Çabalamam gerekti, uğraştım biraz ama sonunda gerçekleşti.

Hayattaki ilham kaynaklarınız neler?
Of o kadar fazla ki. Bazen yeğenim Su, bazen kedim, bazen arkadaşlarım, bazen ailem ama en çok beraber yaşadığımız bu topraklar.

Mucizelere inanıyor musunuz? Hayatınızdaki en önemli mucize neydi?
Kim inanmaz mucizelere, en önemlisini bilemiyorum şu an ama hayatın kendisi mucize değil mi?

Hayatınızda “dönüm noktam” dediğiniz bir an…
Konservatuvar sınavını kazanmam hayatımdaki dönüm noktalarından biri, o kadar çok dönüm noktası oluyor ki insanın büyüdükçe, onların da hangisini önemli kabul edeceğini şaşırıyor.

Sizin için önemli olan bir hayat prensibiniz var mı?
Olmaz mı efendim var tabii, mesela bir konu üzerine on kere tartışmamak.

Geçmişe dönüp baktığınızda “iyi ki” dediğiniz bir şey…
Ailem ve arkadaşlarım, bir de kedim.

2022’den öğrendiğiniz şeyler…
Bütün dünyanın adaptasyon hızının çok yüksek olduğu. Sanki yok gibi geçirdiğimiz o iki yıl, muhteşem bir hız.

2023’te kendiniz için ne diliyorsunuz?
Aa söylenmez o, olmaz sonra… Bu sene arkadaşlarımla kocaman listeler yaptık, gerçekleşen olursa söylerim ama söz!

Yeni yılda dünya için dilekleriniz neler?
Yani ne dileyebilirim efendim, dünyaya da sağlık diliyorum.

elle.com.tr okurlarına yeni yıl mesajınız…
Mutluluk, huzur ve sağlık dolu bir yıl geçirmenizi dilerim…

YASEMİN ÖĞÜN

“Kendi mucizelerimi gerçekleştirmek için her gün yeni bir keşfe çıkıyorum.”

Kendi sınırlarını ve sınırsızlıklarını keşfetmeye çalışırken, tutkularının izinden gitmekten korkmayan güçlü bir kadın… Marka kurucusu ve dijital içerik üreticisi Yasemin Öğün ile farkındalıklarını ve keşif noktalarını konuştuk.


Hayal kurmayı sever misiniz? Gerçekleşmesini çok istediğiniz hayaliniz nedir?
Galiba ben evrenin bana sunduğu her şeyi seviyorum… Dolayısıyla da hayallerimin gücüne de inanıyorum. Sürreal dünyamda her şey gerçekleşmek için daha doğrusu beni oluşturmak için yer alıyor. Bu söylem, her şeyden bir menfaat bekleyen yöne evrilebilir /çekilebilir. Ancak kişinin hayatına giren ya da çıkan hiçbir şey tesadüf değildir. Kişinin kurduğu hayaller de… Bir şey gerçekleşiyorsa ya da varlık bulmaya doğru evriliyorsa sürreal dünyanızın yapı taşlarından birini oluşturuyorsunuz demektir. Hayatımda “en”lere yer vermiyorum; “bir şeyler” için çabalıyorum ve enerjisi güzel olanları kendi varlığıma katıyorum. O yüzden hayallerim/ hedeflerim arasında “en” yok; birbirini takip eden bir zincir bulunuyor.

Gerçekleşen bir hayaliniz varsa bahseder misiniz?
Yasemin’i oluşturan her şey, gerçekleşmiş bir hayal/hedef… Hayatımda başlangıç ve bitiş noktaları olmadığı için “şu”, “bu” gibi ifadeler kullanamayıp beni oluşturan zincirdeki halkaları bazen sırasıyla bazen ise sıraların yerini değiştirerek tamamlamaya çalışıyorum. Bu ifade, görevini tamamlamak gibi anlaşılabilir ama bendeki karşılığı kendini gerçekleştirmeyi istemek oluyor. Her ne yaparsanız yapın Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi gibi basamakları sırasıyla çıkamıyorsunuz; bu durumda zaman zaman kişiyi sıkışmaya ve hayatı sorgulamaya itiyor. Her ne zamanki kendimi sorgulamaya başlıyorsam hayalim/hedefim gerçekleşmek için adımlar atıyor.

Hayattaki ilham kaynaklarınız neler?
Önceden bazı sorulara, net cevap verebiliyordum. Zaman geçtikçe ya da kendimi sorgulamaya başladığım bir dönemde olduğum için iki nokta üst üste koyup devamını getiremiyorum. Her sorunun bir cevabı olduğuna inananlardanım. Ancak cevaptan önce soru önemlidir. Bende de bir şeye, cevap bulmamı sağlayacak “soru” kendini var edemiyor. Bu durumda özel ve iş hayatımda kafası karışık bir izlenim oluşturuyor. Oysaki ben, kendimi kısıtlamayıp kendi sınırlarımı/sınırsızlıklarımı keşfetmeye çalışıyorum. Büyük ihtimalle bu keşif duygusu, benim ilham kaynaklarımı oluşturuyor.

Hayatınızda yolunuza ışık tutan, ilham aldığınız birileri var mı?
Daha öncede belirttiğim gibi hayatta tesadüflerin olduğuna inanmıyorum. O yüzden de hayatıma giren ya da çıkan herkes, beni oluşturan bir parça. Dolayısıyla da farkında olun ya da olmayın bu parçaların her biri, size ilham olup hayatı birden fazla pencereden görmenizi sağlıyor. Kendini gerçekleştirmeye çalışan her “şey” benim ilham kaynağım olabilir. Çünkü kendini gerçekleştirme duygusu, keşiflerin yolunu bulmak için yola pirinç tanelerini koymaya ve geri döndüğünüzde ya da dönmek istediğinizde ise yolunuzu kaybetmenize neden oluyor. Bu da yeni bir hikayeyi başlatıp daha önceki karakterlerin devamı olan ya da yeni benliğin ortaya çıktığı karakterlere yer vermenize neden olabiliyor.

Mucizelere inanıyor musunuz? Hayatınızdaki en önemli mucize neydi?
Evrenin sunduğu her şeyin, bir mucize olduğuna inanıyorum. Bana göre mucize, gerçekleşmeyeceğini düşündüklerinizin/hayallerinizin gerçekleşmesi. Yasemin’e bakıldığında gözle görülen ya da oluşan izlenimin hepsi bir dönem vücut bulamamış düşüncelerdi… Bunların hepsi birbirini oluşturup doğuran tohumlar. Dolayısıyla mucizelerim arasında “en” diye ayrımı yapamıyorum. Belki de bu zincirde küçük olarak gözüken bir mucize, olmasaydı diğer büyük mucize(ler) de gerçekleşemeyecekti. Benim öğrendiğim ya da keşfettiğim bir şey varsa o da kişinin hayatında büyük ya da küçük diye bir olay/gelişme olmadığıdır.

Hayatınızda “dönüm noktam” dediğiniz bir an…
Her günümü bir mucize ve yeni doğum olarak düşünüyorum; hayatımın köşe taşları olmadığı için istediğim şekilde büzülüp uzayabiliyorum. Ancak oğlumun hayatıma dahil olması bende başka bir mucize/düşünce oluşturdu; hayatı yeni keşfeden birinin yol arkadaşı olmaya başlıyorsun. Bu arkadaşlık, bazen size de tahayyül edemediğiniz keşif noktaları oluşturabiliyor. Burada riskli olan durum, yol arkadaşlığında bazen biri fedakar olabiliyor ve bir kişinin hayattaki mucizeleri bağımlı hale dönüşebiliyor. Ancak hayatta tesadüf diye bir şey olmadığı içinde bağımlı mucizeye sahip olan kişinin evrenden alacağı hediyenin sınırı bir başkasının doğum mucizesi olabiliyor.


En büyük tutkunuz nedir? Bu sizi nasıl besliyor?
Kendi benliğimi fark ettiğimden beri modanın, bende tutku olduğunu ve bunun peşinden koştuğumu düşünürdüm. Zaman içerisinde benliğimde farkındalıklar oluşmaya başlayınca bu moda tutkusu, diğer tutkuların yansımasıydı. Yani diğer tutkularımı/hedeflerimi gerçekleştirmek için ilk basamaktı. Bu basamaklarda adım attıkça yeni tutkular oluşmaya ya da kendi gizlenen varlığını sergileme cesareti gösterebildi.

Sizin için önemli olan bir hayat prensibiniz var mı?
Hoşlanmadığım ya da içerisinde yer almaktan mutlu olmayacağım hiçbir şeyi yapmıyorum. Yani hobimi, iş olarak yapmayı seviyorum. Günümüz şartlarında ya da konfor alanından çıkmak istemeyen kişilerin (bazen mecburi) yapmak zorunda olduğu işler var. Bu da enerjisi yanlış yöne çevrilmiş sonuçlara yol açabiliyor. Dolayısıyla günü kurtarmaya çalışan işler silsilesi, birbirini takip etmeye başlıyor. Bunun olmaması içinde günü kurtarmaya yarayan hiçbir şeyin içerisinde yer almamaya çalışıyorum.

Geçmişe dönüp baktığınızda “iyi ki” dediğiniz bir şey…
İyi ki Yasemin’in varlığı, vücut bulabilmiş. Çünkü kendi mucizelerimi gerçekleştirmek için her gün yeni bir keşfe çıkıyorum. Bu yolculukta bazen ayağıma taşlar takılıp acı ile mücadele etmeme neden olabiliyor. Zaman geçtikçe bu acının şiddeti, azalıp artabiliyor. Ancak şiddeti arttığında açmaya cesaret edemediğim pencereleri de aralamamı sağlıyor.

2022’den öğrendiğiniz şeyler…
Klişe olarak nitelendirilen her şeyin, gerekli olduğunu fark ettim. Bir şeyi, özgün bir şekilde yapabilmeniz için önce ustadan öğrenmek ardından da öğrendiğini bozmak gerekiyor. Yani bir şeyin nasıl yapıldığını bilmeden bozmayı istemek işteki sürekliliği aksatıyor. Ayrıca keşfedeceğim başka şeylerin olması, beni daha da heyecanlandırıyor.

2023’te kendiniz için ne diliyorsunuz?
Zamanı bölmekten hoşlanmadığımdan benim için eski ya da yeni yıl diye bir ayrım bulunmuyor. Ben değerliyim, dolayısıyla da her anım da değerli. İçinde iyi ve kötü enerjiyi barındıran her şeyi, kucaklamaya çalışıyorum. Bu da varlığım için dilediğim her şeyin sırasıyla olmasa da gerçekleşmesini sağlıyor.

Yeni yılda dünya için dilekleriniz neler?
İçinde bulunduğumuz evreni, her şekilde kucaklayıp kendi beğenilerimiz doğrultusunda şekillendirmediğimiz/bozmadığımız bir özgürlüğe kavuşmasını diliyorum.

elle.com.tr okurlarına yeni yıl mesajınız…
Değerinizi bağımlı bir hale dönüştürmediğiniz, her geçen gün meraklı bir heyecanla kendinizi ve çevrenizi keşfettiğiniz bir dönemin başlangıcını yaşamanız dileğiyle…

BERTAN BERK

“Bitişler, hayatıma yeni mucizeler getirir.”

Hayallerin yol göstericisi olduğunu söylediği hikayesinde, “iyi ki” dediği pek çok şey var. İş insanı Bertan Berk’ten hayattaki en büyük şansını ve tutkusunu dinledik.

Hayal kurmayı sever misiniz?
Hayal kurmak benim için uykuya dalma nedenim, pek çok serüvenime başlama anahtarı ve çözmek istediğim güzelliklerin yol göstericisidir. Çözümlenmesi gereken pek çok konuya hayal ederek başlarım, benim için hayalini kurabildiğim şeylerin %50’si tamamlanmış demektir.

Gerçekleşmesini çok istediğiniz hayaliniz nedir?
Hayal ettiğim ve gerçekleşmesini istediğim şey globalleşmek. Lunapark’ı yurt dışına taşıyarak Türkiye’yi yurt dışında farklı kıtalarda temsil etmek. Tasarım odaklı multi disipliner tasarım ofisimizi her dalda yapmış olduğu tasarımlarla gelişmemizi tüm dünyaya tanıtmak, vizyonumuzu dünyaya taşımak en çok istediğim hayalim.

Gerçekleşen bir hayaliniz varsa bahseder misiniz?
Gerçekleşen pek çok hayalim var. Bir şeyi gerçekleştirmek istiyorsam genelde yol haritamı çıkartıp hayalini kurmaya başlarsam o işim genelde gerçekleşmiştir. İstemek ama cidden saf ve temiz istemek. Pandemi başında Galata’daki ofisimizi su basmıştı ve şimdi bulunduğumuz Kabataş Setüstü’ndeki ofisimize taşınmak daha önce de hayalini kurduğum deniz gören ofis hayalimin gerçekleşmesi.

Hayattaki ilham kaynaklarınız neler?
İlham kaynaklarım örnek aldığım hayat hikayeleridir. Bu hayat hikayelerinden ne kadar çok ders alabiliyorsan o kadar kendi gelişimine ve etrafa faydan dokunabiliyor.

Hayatınızda yolunuza ışık tutan, ilham aldığınız birileri var mı?
Bana her zaman ilham kaynağı ve yoluma ışık tutan ortağım Murat Tamgüç olmuştur. Kendisi ile yaptığımız uzun sohbetler ve konular hakkındaki farklı bakış açıları benim bakışımdan farklı ve konuları başka taraflarının olabildiğini ve pencerenin başka açılarının olduğunu göstermiştir.

Mucizelere inanıyor musunuz?
Mucizelere inanıyorum tabii hayatın kendisi bir mucize aslında içinde yaşadığımız evren ve bu düzen. Hayat bana hep mucizeleriyle gelmiştir. Benim hayatımda bir şeyin bitişi, başka bir mucizenin gelmesinin habercisi olmuştur.

Hayatınızdaki en önemli mucize neydi?
Hayatımdaki en büyük mucize Lunapark’tır. Yaptığımız işler ve karşımıza çıkan pek çok şey mucize gibidir.

Hayatınızda “dönüm noktam” dediğiniz bir an…
Hayatımdaki dönüm noktam Ortağım Murat Tamgüç’le tanışmam ve birlikte yaptığımız iş, ikimizin birbirini beslediği hayat okulumuz.

En büyük tutkunuz nedir?
En büyük tutkum deniz, denize açılmak, tüm gün hayatla bağımı koparıp sessizliği yaşamak. Deniz beni özgürleştiriyor. Denizin meditatif etkisi tıkanmış olan enerji ve kanallarımı açarak farklı boyutlara taşıyor.

Bu sizi nasıl besliyor?
Günün yoğunluğundan düşünmeye bulamadığım şeyleri, projeler ve hayata dair yapmayı düşündüğüm planların kurgusunu yaparım.

Sizin için önemli olan bir hayat prensibiniz var mı?
Prensibim işimdir. Hayatımın ilk sırası hep işim olmuştur. Yaptığım seyahatler, kurgularım genelde hep işimi beslemeli. Hayatımın tek prensibi beni besleyen şeyleri hayatımda bulundurmaktır.

Geçmişe dönüp baktığınızda “iyi ki” dediğiniz bir şey…
Ortağım Murat’la karşılaşmam ve Lunapark benim hayatımın “İyi ki” si. Yaklaşık 18 sene oldu yaptığımız seyahatler, Lunapark, projeler ve daha pek çok şey birlikte büyüdük, büyümekteyiz. Çok şey yaşadık, tecrübeler edindik, bunların doğrultusunda edindiğimiz tecrübelerimizi projelerimize aktardık, birlikte çok şey başardık. Bu nedenle “iyi ki”…

2022’den öğrendiğiniz şeyler…
2022 bana daha da sabırlı olmayı, olaylara 360 derece bakmanın haricinde etken olan şeyleri ve ihtimallerini de araştırmayı öğretti.

2023’te kendiniz için ne diliyorsunuz?
2023’te en çok istediğim şey yurt dışı planlarımızı gerçekleştirmek globalleşmek ve Lunapark’ı farklı kıtalara taşımak.

Yeni yılda dünya için dilekleriniz neler?
Dünya için yeni yıl dileklerim salgınların yaşatılmadığı, düşlerimizin gerçekleştiği ve mutlulukların hiç bitmediği muhteşem bir yıl.

elle.com.tr okurlarına yeni yıl mesajınız…
elle.com.tr okurlarının farkındalıklarının arttığı, hayatın içindeki olaylara daha duyarlı, kendilerine ve etraflarındakilere daha faydalı oldukları, şanslı bir sene diliyorum.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen