Paz. Eyl 29th, 2024

Gölcük’ün tarihini yansıtan fotoğrafların yarıştığı “Gölcük Tarihi Dokusu” isimli fotoğraf yarışının sonuçları açıklandı.

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği işbirliğiyle, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu dayanağıyla; “Gölcük Tarihi Dokusu” bahisli ödüllü fotoğraf yarışında dereceye girenler belirlendi. Gölcük ilçe sonlarında kendi periyodunda kıymete haiz ya da vakit içerisinde kaybolmuş ve tekrar yenilenen, yapı, buluntu, kentin sembolik figürleri üzere yerlerin fotoğraf sanatının kalıcı gücü ile gelecek jenerasyonlara aktarılması hedefiyle düzenlenen yarışa ağır iştirak sağlandı. 20 farklı vilayetten 99 fotoğraf sanatkarının; Gölcük’ün tarihini yansıtan 349 fotoğraf karesi ile iştirak sağladığı müsabakada dereceye giren eserler ise belirlendi.

TARİHİ YERLER FOTOĞRAF KARELERİ İLE SANATA DÖNÜŞTÜ

Gölcük’ün tarihi ve değerli yerlerini fotoğraf kareleri ile sanata dönüştürerek gelecek kuşaklara aktaran sanatkarlar ortasından dereceye girenler, UNESCO Türkiye Ulusal Komitesi Komite Üyesi Prof. Dr. Muhtar Kutlu, fotoğraf sanatkarları Sadık Üçok (İFSAK), E.Nedim Dövencioğlu ve Zafer Kanpara’nın da ortalarında olduğu alanında uzman heyet üyelerince belirlendi. Yapılan kıymetlendirme sonucunda 1. “Deprem Anatı” isimli fotoğrafı ile İlham Kazdal, 2. “Yağmur” isimli fotoğrafı ile Caner Başer, 3. ise “Hüsn-ü Çizgi Müzesi” isimli fotoğrafı ile Hüseyin Karahan oldu. Müsabakada Gülin Yiğiter, Şerife Keser Halıcı ve Dilek İbranoğlu ise mansiyon ödülünün sahibi oldu.

34 FOTOĞRAF SERGİLENMEYE HAK KAZANDI

Yoğun iştirakle gerçekleşen müsabakada Gölcük’ün tarihini ve sembol yerlerini en âlâ yansıtan kareler ortasında Adnan Demir, Aytül Akbaş, Bülent Suberk, Çağlar Eroğlu, Esengül Alıcı, Fahri Yılmaz, Gülin Yiğiter, Gürsel Hâkim Ergin, İlham Kazdal, İsmail Hakkı Yalçın, Muhammet Musab Gümüş, Murat İbranoğlu, Murat Bakmaz, Mustafa Kurtbaş, Mustafa Kocakoç, Nebiha Bacıoğlu, Nuri Çoban, Ömer Şahin, Hikayem Karahan, Salih Kuş, Sema Ulubir, Serdar Timur, Şerife Keser Halıcı, Seyit Konyalı ve Tunç Yeşil isimli sanatkarlara ilişkin 34 fotoğraf ise sergilenmeye hak kazandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen