Cum. May 3rd, 2024

Teknolojinin gelişmesi, cilt bakımı ve güzellik ile ilgili yeni buluşların ortaya çıkmasını sağlar. Son yılların favori uygulamalarından biri de kirpik lifting işlemidir. Kirpikler bakışların etkili ve alımlı olması için önemlidir ve bazı kişilerin kirpikleri sık olur iken, bazı kişilerin ise kirpikleri oldukça seyrektir. Seyrek kirpiklerde uygulanan kirpik lifting, kirpiklerin dipten uca kadar kıvrılması anlamına gelir. Bu işlem sonrasında kirpikler daha kıvrık ve uzun görünür. En az 2 en fazla da 3 ay kalıcı olan bu uygulama, kimyasal solüsyonlar kullanılarak yapılır.

Kirpik Lifting Nasıl Yapılır?

Göz alıcı bakışlar ve uzun kıvrık kirpikler, birçok kadının hayalidir. Bunun için de son yıllarda çok çeşitli güzellik tüyoları uygulanır ve kimyasal solüsyonlar yardımıyla uzun süre kalıcı olan kirpik lifting, güzellik tüyolarından biridir. Kirpik kıvırıcı aletlerden ilham alarak uygulanmaya başlayan bu işlem, son yılların güzellik trendlerinde en üst sıralarda yer alır. Uzun vadeli kullanılan kirpik liftingi yapmak için ise özel malzemeler kullanmak gerekir. Kirpik lifting yaparken izlenen yol ve yapılan işlemler şöyle sıralanabilir:

  • Kirpik lifting işlemi yaparken göz boyutunda silikon pedler göz kapağı ile kirpikler arasına sabitlenir. Bu silikon pedlerin 3 farklı boyutu vardır ve işlemi yapan uzman kişi göz kapağının boyutuna uygun ürünleri kullanır.

  • Daha sonra silikon pedin üzerine kullanıcının kirpikleri kıvrılır ve kirpikler tek tek taranarak sabitlenir. Amaç her bir kirpik telini ayrı ayrı silikon pedin üzerine sabitleyerek en etkili sonucu almaktır.

  • Kirpiklerin silikon pede yapışması için her bir kirpik teline solüsyon uygulanır ve amaç kirpiklerin kolay kıvrılmasını sağlamaktır.

  • Silikon pedin üzerine kirpikleri ayırma işlemi bittiğinde birkaç dakika beklenir ve kimyasal solüsyon tekrar her bir kirpik teline uygulanır.

  • Açık renkli kirpikler boyanır ve kirpiklerin canlı ve bakımlı olması için de keratin bakım uygulaması kirpiklere yapılır.

  • Yaklaşık olarak 20 dakika beklenir ve silikon pedler çıkarılır.

  • Son olarak da bol su ile yıkanan kirpiklere bakım yağı sürülerek işlem sonlandırılır.

Kirpik lifting, yaklaşık olarak 2 ay kadar kalıcı olan bir uygulamadır ve işlemin başarılı olması da kullanılan malzemelerin kalitesine bağlı olarak değişir. Bazı kullanıcılarda 3 aya kadar kalıcı olan kirpik lifting, bazı kullanıcılarda da 1 ayda bozulmaya başlayabilir. Bu gibi durumlara neden olan ise işlemin doğru yapılması ve uzman kişilere yaptırılmasıdır.

Kirpik Lifting Yaptırmadan Önce ve Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kimyasal solüsyonlar yardımıyla yapılan kirpik lifting uygulamasını yaptırmadan önce bazı detaylara dikkat etmek gerekir.

  • Öncelikle kirpiklerin ve göz bölgesinin hijyen açısından temiz olması ve herhangi bir makyaj kalıntısının olmaması gerekir.

  • Kirpik diplerinin kuru olmasına dikkat edebilirsiniz.

  • Lens kullanan kullanıcıların bu işleme başlamadan önce lenslerini çıkarması gerekir.

  • Kirpik dökülmesi, alerji, arpacık gibi problemlere sahip kullanıcıların bu sorunlar geçene kadar kirpik liftingi yaptırması genellikle tavsiye edilmez.

Hijyenik ortamda ve uzman kişilerce yapılan kirpik lifting işleminden sonra dikkat edilmesi gereken şeyler ise şöyle sıralanabilir:

  • Kirpik lifting yaptırdıktan sonra en az 24 saat boyunca göz makyajı yapmamak ve özellikle maskara veya eyeliner gibi ürünlerden 24 saat boyunca kaçınmak gerekir.

  • Kirpik lifting yaptırdıktan sonra kirpik kıvırıcı alet kullanılması tavsiye edilmez

  • Güzellik işlemi uygulandıktan sonra en az 3 gün kirpiklerin üzerine yatılmaması gerekir ve kullanıcılar uyurken kirpiklere baskı yapmayacak şekilde uyumalıdır.

Kalıcı makyaj uygulamalarından biri olan bu işlem, hijyenik ortamlarda ve uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır ve işlem 45 dakika ile 60 dakika arasında sürmelidir. Ayrıca kullanılan ürünlerin kaliteli olması da oldukça önemlidir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen