Cts. May 4th, 2024

İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivas’ta MEB ile belirlenen üç meslek lisesinde 2018 yılından itibaren başlatılan Gücün Yıldızları Projesi bugüne kadar 115 mezun verdi. Öğrencilere okul hayatı boyunca Yüksek Tansiyon Laboratuvarı kurarak uygulamalı eğitim fırsatı sunan, staj ve burs imkânı tanıyan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, profesyonel iş hayatının kapılarını da açtı. Elektrik dağıtım dalının öncü üç şirketinde çalışmaya başlayan mezunların sayısı 35’e ulaştı.

Enerji kesiminin nitelikli eleman gereksinimine tahlil üretmek, Türkiye’nin istihdamına katkı sunmak gayesiyle Türkiye’de üç bölgede elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından başlatılan ‘Enerjinin Yıldızları Projesi’, dala peş peşe yeni yıldızlar kazandırıyor. Proje çerçevesinde İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivas’taki 3 okulda Yüksek Tansiyon Kolu oluşturulmasına dayanak veren ve kelam konusu okullarda Yüksek Tansiyon Laboratuvarı kurarak öğrencilere ‘uygulamalı’ eğitim fırsatı sunan, staj ve burs imkânı tanıyan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, mezunlara çalışma hayatının da kapılarını açtı. Gücün Yıldızları Projesi’nin birinci mezunlarını verdiği 2019 yılından bu yana üç şirkette işbaşı yapan ‘yıldızların’ sayısı 35’e ulaştı.

ÇALIŞMA HAYATININ ARANAN ELEMANLARI HALİNE GELDİLER

2018 yılında elektrik dağıtım bölümünün öncü üç şirketi ile Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleksel ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol sonrasında İstanbul Avrupa Yakası’nda Bayrampaşa İnönü Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Antalya’da Kepez Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas’ta ise Atatürk Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan Yüksek Tansiyon Dalı’ndan yetişen öğrenciler, çalışma hayatının aranan elemanları haline geldi. “Enerjinin Yıldızları Projesi ile bir yandan gençlerimizi mesleksel eğitime yönlendirirken başka yandan da Türkiye’nin istihdamına da dayanak vermeyi hedefliyorduk. Birinci yıldan itibaren gördüğümüz ilgi ve ulaştığımız sayılar bizleri çok keyifli etti” diyen CK Güç Regülasyon Yöneticisi Fidan Öztürk, “Projemizin uygulandığı okullarda Yüksek Tansiyon Dalı’nı tercih eden öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. 2020-2021 yılında 32’si İstanbul, 18’i Sivas ve 17’si Antalya olmak üzere 67 mezun verildi. 2018 yılından bu yana ise projemizde mezun olanların sayısı 115’i buldu. Mezun olan öğrencilerimizden 44 ‘ü İstanbul bölgesinde olup 24’ü BEDAŞ’ta işbaşı yaptı. Antalya’da mezun olan 37 öğrencimizin 6’sı AEDAŞ, Sivas’ta mezun olan 34 öğrencimizin 5’i ÇEDAŞ’ta çalışmaya başladı. Birtakım mezunlarımız dalda yer alan başka firmalarda, kimileri da üniversiteye giderek eğitimlerine devam etme istikametinde karar aldı” değerlendirmesinde bulundu.

136 YENİ YILDIZ GELİYOR

BEDAŞ’ın İstanbul Avrupa Yakası, AEDAŞ’ın Antalya, ÇEDAŞ’ın ise Sivas ayağında yürüttüğü Gücün Yıldızları Projesi’nde Yüksek Tansiyon Dalı’nı tercih edenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 11 ve 12. sınıflarda hala 136 öğrenci eğitim alıyor. Kelam konusu 136 öğrencinin, 45’i İstanbul, 57’si Antalya ve 34’ü Sivas’ta eğitim görüyor. Mezun olup iş hayatına atılanlar açma-kesme, arıza tamirat bakım, röle, trafo merkezi bakım üzere alanlarda istihdam ediliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen