Cum. May 17th, 2024

Yükselen hammadde ve taşıma maliyetleri pazar ortamını belirlemeye devam ediyor.

Henkel, üçüncü çeyrekteki güçlü satış artışı ile büyüme amacı doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor.

Henkel, 2021 mali yılının üçüncü çeyreğinde büyüme gayesi doğrultusunda ilerlemeye devam ederken Küme seviyesinde yaklaşık 5,1 milyar Euro kıymetinde satış gerçekleştirdi. Bu da, bilhassa tüm iş ünitelerinde gerçekleşen olumlu fiyatlandırmanın tesiriyle ortaya çıkan yüzde +3,5 oranında güçlü bir organik satış büyümesine karşılık geliyor. İstikrarlı hacim artışı, tüketici iş ünitelerindeki talebin olağanlaşması ve endüstriyel üretimde devam eden toparlanmanın tesiriyle ortaya çıktı. Nominal olarak satışlar yüzde +1,9 oranında artış gösterdi.Henkel CEO’su Carsten Knobel, görüşlerini “Global Covid-19 krizinin tesirleri, hammadde pazarlarındaki gergin durum ve küresel tedarik zincirlerindeki aksamalar faaliyette bulunduğumuz piyasa ortamında üçüncü çeyrekte de tesirini göstermeye devam etti. Bununla birlikte Henkel, düzgün bir iş performansı ortaya koydu. Bu gelişimi 2019’un üçüncü çeyreğinin kriz öncesi düzeyi ile kıyasladığımızda, yıllık ortalama yüzde +3,7 oranında organik bir büyüme gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Tüm iş üniteleri kendi kriz öncesi düzeylerinin üstüne çıkmış durumdalar.” formunda söz etti.

Carsten Knobel kelamlarını, “Özellikle sürdürülebilirlik alanındaki başarılı inovasyonlar ve dijital iş faaliyetlerinin genişletilmesi büyüme istikametinde değerli katkılar sağladı. Üçüncü çeyrekte ortaya konan güçlü organik satış artışı ise başarılı markalar ve yenilikçi teknolojilerle oluşan güçlü ve istikrarlı portföyümüzün bir göstergesidir. Bu her şeyden evvel, içinden geçmekte olduğumuz bu güçlü devirde Henkel’in uzun periyotlu başarısına büyük bir kararlılıkla katkı sağlayan küresel takımımızın gösterdiği güçlü performansın bir sonucudur.” halinde sürdürdü.

Grup seviyesinde şirket, yüzde +6,0 ile +8,0 ortasında organik bir satış büyümesi öngörmeye devam ederken, an itibariyle yaklaşık yüzde 13,5 düzeyinde bir düzeltilmiş satış karı (VFÖK marjı) öngörüyor. Sabit kur ile imtiyazlı pay senedi başına karlılıkta (EPS) ise Henkel, tek haneli yüzde oranın üst düzeylerinde bir artış öngörüyor.

Carsten Knobel görüşlerini, “Faaliyetlerimizi, hayli güçlü bir piyasa ortamında gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Fakat, emele yönelik büyümeyi merkezine alan stratejik çerçevemiz ve güçlü küresel grubumuzla, bu krizden daha güçlü biçimde çıkmak ve geleceğimizi muvaffakiyetle şekillendirmek için tam manasıyla hazırız.” kelamlarıyla tabir etti.

Henkel Kümesi için Öngörü

2021 yılının birinci dokuz ayında yaşanan iş gelişmeleri ve mali yılın sonuna kadar gerçekleşecek ilerlemeye ait varsayımları temel alan Henkel İdare Şurası, 2021 mali yılı için olan amacını güncelleme kararı almıştır.

Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılı içerisinde global ekonomik büyümede yaşanan keskin düşüşün akabinde, mevcut varsayımlarda endüstriyel talebin genel olarak 2021 yılı içerisinde toparlanma kaydedeceği ve çeşitli tüketici eserleri kategorilerinin yılın kalan kısmında olağana döneceği öngörülmektedir. Bunun yanında, dünya iktisadında gözlenen kayda bedel toparlanma ve tedarik zincirlerinde küresel ölçekte yaşanan zorlukların tesiriyle, Henkel için değerli olan hammaddeler ve lojistik hizmetlerinde güçlü ve geniş kapsamlı fiyat artışları gerçekleşmektedir.

Bu faktörler hesaba katıldığında, Henkel Kümesi için 2021 mali yılında yüzde +6,0 ile +8,0 ortasında bir organik satış büyümesi elde edilmesi bekleniyor.

Yapıştırıcı Teknolojileri İş Ünitesi için yüzde +10,0 ile +12,0 ortasında organik bir satış büyümesi öngörülmeye devam ediyor. Beauty Deva ve Çamaşır ve Konut Bakım İş Üniteleri için ise yüzde +2,0 ile +4,0 ortasında organik bir satış büyümesi bekleniyor.

Özellikle endüstriyel ve Profesyonel iş ünitelerindeki talepte beklenen kayda bedel toparlanmanın Henkel’in 2021 yılındaki kar performansına olumlu bir tesir sağlayacağı öngörülmektedir. An itibariyle direkt gereç fiyatlarında yılın bütünü için yüzde onlu oranların aşağı orta düzeylerinde yaşanacağı beklenen (daha evvelki öngörü: yüzde onlu oranların aşağı seviyeleri) ve bu mali yıl içinde yalnızca kısmi olarak telafi edilebilecek olan sıra dışı ve keskin artışlar, kar gelişimi üzerinde beklenenden daha güçlü bir tesir yapmaktadır. Döviz kurlarında yaşanan değişikliklerin karı olumsuz istikamette etkileyeceği de beklenmektedir.

Bu faktörler hesaba katıldığında, Henkel Kümesi için yaklaşık yüzde 13,5 oranında düzeltilmiş satış çıkarı (VFÖK marjı) elde edilmesi öngörülmektedir (önceki amaç: yüzde 13,5 ile 14,5 arasında). Düzeltilmiş satış çıkarının, Yapıştırıcı Teknolojileri İş Ünitesi için yaklaşık yüzde 16,0 (önceki amaç: yüzde 16,0 ile 17,0 arasında), Beauty Deva için yaklaşık yüzde 9,5 (önceki amaç: yüzde 9,5 ile 10,5 arasında) ve Çamaşır ve Mesken Bakım için de yaklaşık yüzde 14,0 (önceki maksat: yüzde 14,0 ile 15,0 arasında) oranında olacağı öngörülmektedir.

Henkel Hakkında

Henkel, küresel olarak istikrarlı ve çeşitlilik gösteren bir portföyle faaliyet göstermektedir. Güçlü markalar, inovasyonlar ve teknolojiler sayesinde şirket, üç iş ünitesiyle hem endüstriyel hem de tüketici iş ünitelerinde önder pozisyonlara sahiptir. Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, yapıştırıcı piyasasında küresel bir önderdir. Henkel’in Çamaşır ve Konut Bakım ile Beauty Deva İş Ünitelerinde, dünya genelinde pek çok piyasa ve kategoride liderliği bulunmaktadır. 1876 yılında kurulan Henkel, 140 yılı aşkın müddettir muvaffakiyetini sürdürmektedir. 2020 yılında Henkel, 19 milyar Euro’nun üzerinde satış ve yaklaşık 2,6 milyar Euro düzeltilmiş faaliyet kârı bildirmiştir. Henkel dünya çapında, güçlü bir şirket kültürü ile bir ortaya gelmiş, birbirinden farklı olan, lakin ortak bir emel için çalışan ve ortak kıymetlerde birleşen 53.000’den fazla kişiyi istihdam etmektedir. Sürdürülebilirlik konusunda tanınmış bir başkan olarak Henkel, birçok milletlerarası endeks ve sıralamada en üst sıralarda yer almaktadır. Henkel’in imtiyazlı pay senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen