Per. May 16th, 2024

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan İstanbul İktisat Tepesi “Yeşil Ekonomi” ana temasıyla Kalyon PV ana sponsorluğuyla Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek. Devlet Eski Bakanı, İstanbul İktisat Tepesi İdare Konseyi Lideri Kürşad Tüzmen, İstanbul İktisat Doruğu İcra Konseyi Lideri Abdullah Kıymet doruğa mesken sahipliği yapacak.

5. İstanbul İktisat Tepesi ‘‘Yeşil Ekonomi’’ Temasıyla 10 Aralık Cuma Günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek. Devlet Eski Bakanı, İstanbul İktisat Doruğu İdare Heyeti Lideri Kürşad Tüzmen ve İstanbul İktisat Doruğu İcra Heyeti Lideri Abdullah Değer’in konut sahipliği yapacağı tepede Çırağan Balo Salonu ve Yıldız A Salonu’nda eş vakitli olarak gerçekleştirilecek panellerde; Sürdürülebilir Kalkınmada Yeşil İktisadın Değeri, Dünyanın Yenilenebilir Güçte Değişim ve Dönüşüm Süreci, Covid-19 İle Birlikte Kırılan Tedarik Zincirinde Yeni İstikrarlar, Değişen Mobilite Ekosistemi ve Dijital Geleceğimiz, Araba Sisteminde Elektrifikasyon Dönüşüm, Dijital Tarım Ve Temel Besin, Ekoturizmin Çevresel Ekonomik ve Sosyo-Kültürel Tesirleri, Yeşil Mütabakat Global İktisatta İstikrarları Nasıl Değiştirecek?, Bankacılık ve Finans üzere mevzu başlıkları ele alınacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA), Türkish Cargo, Koluman Otomotiv Sanayi A.Ş., Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Borusan Otomotiv BMW, Mercedes Benz Türk, Mersin Tarsus Ziraî Eser Sürece İhtisas ve Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), Sanofi Sıhhat Eserleri, Şiddetli Güç, Pekhan İnşaat, Acarsan Holding ve AEB Hukuk’un dayanak ve sponsorluğunda gerçekleşecek olan 5.İstanbul İktisat Doruğu ile iktisada istikamet verilecek.

Gelişen ve değişen dünya iktisadına istikamet veren öncülerin iştirakiyle gerçekleşen değerlendirildiği İstanbul İktisat Tepesi, ekonomik fırsatları ve yeni dünya iktisadını her istikametiyle ele almak, dünya iktisadının sürdürülebilir kalkınmasını pahalandırmak maksadıyla her yıl düzenleniyor. Birbirinden bedelli ve uzman isimlerin iştirakleriyle gerçekleşen tepe, yalnızca Türkiye iktisadı için değil dünyanın ekonomik manada süründürülebilir kalkınmasına dair kıymetli katkıda bulunuyor. Türkiye’nin en büyük iktisat tertipleri ortasında yer alan İstanbul İktisat Doruğu öncesi konuşan İstanbul İktisat Tepesi İdare Heyeti Lideri Kürşad Tüzmen “Devletler için tabiatla uyumlu siyasetler üretmek hiç olmadığı kadar değerli. Tüm dünya iklim değişikliğinin canlılar için bilhassa orta ve uzun vadede korana virüsten daha büyük tehdit olduğunun fakına vardı. Çevresel riskleri azaltıcı dallara yatırımlar yeşil iktisat ile karakterize ediliyor. Yenilenebilir güç, pak teknolojiler, güç verimliliğine sahip binalar, düşük karbon emisyonlu ulaşım, gelişmiş atık idaresi ve pak içme suyu sağlanması, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir orman ve sürdürülebilir balıkçılık bu bölümler ortasında sayılabilir. Yeşil iktisat bu alanlarda yapılacak yatırımların; ulusal siyaset ıslahatları, milletlerarası siyaset ve piyasa altyapılarının gelişmesi yoluyla gerçekleştirilmesini yahut desteklenmesini öngörüyor” sözlerini kullandı.

Abdullah Bedel, doruğa dair yaptığı konuşmada ‘’İklim değişiklikleri yesyeni ekonomik sistem tartışmalarını da kapı aralıyor. Yıllar boyunca etraf konusunda olağan şüpheliler ulus ötesi şirketler oldu. O denli ki karbon salınımın üçte biri 20 önde gelen şirket tarafından gerçekleştiriliyor. Doğal yaşama en çok ziyan veren bu şirketlere dur diyecek plan ve projeler artık daha yüksek sesle dillendiriliyor. İklim değişikliği devletlerin siyasi ajandalarındaki yükünü gitgide arttırıyor. Tüm bu etraf dostu süreç ‘’Yeşil Ekonomi’’ olarak isimlendiriliyor. Avrupa Birliği bu bahiste birinci adımlarını atarak ‘’Yeşil Mutabakat’’ davetini duyurdu. İnsanlığın ortak geleceğinin milletlerin iş birliğine bağlı olduğu düşünüldüğünde, sorunlara bütüncül bakmayı gerektiren bir bakış açısı ortaya koyan yeşil iktisat, etrafa dost bir kalkınma ve gelişim siyasetleri oluşturulmasını içeriyor. Unutulmamalıdır ki ortak geleceğin korunması; iktisat, etraf ve sürdürülebilir kalkınma alanında varılan fikir birliğinin kelamda kalmaması ile mümkün olacaktır’’ açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen