Cum. May 3rd, 2024

Ultra parlak, göz alıcı ve son derece çok yönlü… Rugan, en temel görünümlere bile karakter vermek için çekiciliğini ve gücünü döngüsel olarak yeniden keşfeden bir trend…

Fütüristik ruhun temsilcisi rugan, tasarımcıların ruh haline göre seksi ve yeni gotik trendiyle flört eden ve en klasik stillere asi bir dokunuş ekleyen, kendine güven ve iddialı feminenliğin bir ifadesidir.

En son moda şovlarının görselleri ve en ünlü influencer’ların profilleri arasında gezinirken; Mary Quant, André Courregès, Paco Rabanne ve Pierre Cardin gibi yenilikçi tasarımcıların modellerini ve zamanın kadınlarını son derece cilalı dokulara sahip çizmeler, Mary Jane’s, mini etekler ve trençkotlar giydirdiği davetkar 1960’lara geri dönmüş gibiyiz.

Podyumda, çoğunlukla siyah ve kırmızı olarak görülen rugan deri, genellikle lateks, pvc ve deri ile birleşip karışarak Versace’ninkiler gibi mükemmel asi kıyafetlere hayat veriyor. Bella ve Gigi Hadid’in giydiği parlak deri taytlar, her parçayla rahatlıkla giyilebilen sezonun olmazsa olmazlarından. Altmışlı yılların köklerini yeniden keşfeden Courreges, rugan ceketleri, mini etekleri, pantolonları ve diz üstü çizmeleri zarif örgüler eşleştirdi. Alaia, Blumarine, Dion Lee, Dolce&Gabbana, Siriano ve pek çok tasarımcının da beğenisini kazanan rugan parçalar, anında güçlü, şehvetli hissetmek için yeterli. Ancak bunu hafifletmek isteyenler kot pantolon ve spor ayakkabıların üzerine siyah rugan bir mont giyerek, anın trendinden vazgeçmeden görünümlerini yükseltmenin bir yolunu buluyor.

Sezonun trendini desteklemenin üç ana yolu var. İlk ve en kolayı aksesuarlara odaklanmaktır. Bir çift bot, şapka veya bir el çantası seçilebilir. İkincisi, tek bir rugan ürün; etek, pantolon, ceket veya trençkot gibi bir parça tercih etmektir. Onları gardırobumuza dahil etmek, tişört, jean, kazak veya blazer ceket gibi temel parçalarla karıştırmak çok kolay olacak. Üçüncü yol, rugan tutkusunu, deri veya tamamen siyah bir görünümle eşleştirerek güçlendirmek için bir açıklama öğesiyle tamamen kucaklamaktır.

Stilin anahtarı ise çok parlak deriyi, daha mat yünler veya pamuklularla dengelemektir. Örgü elbisenin altından görünen rugan çizmelerin çok çekici bir yanı var.

Sezonun koleksiyonlarından çekici rugan parçaları inceleyebilirsiniz.

1

ZEYNEP ARÇAY
Rugan Trençkot Siyah
3.200 $
zeyneparcay.com

2

NOCTURNE
Geniş Paça Rugan Pantolon
1.000 TL
nocturne.com.tr

3

ZARA
Suni Rugan Blok Topuklu Ayakkabı
859,95 TL
zara.com

4

OUTKAST PEOPLE
Rugan Etek
1.887 TL
vakkorama.com.tr

5

MASSIMO DUTTI
Topuklu Rugan Deri Chelsea Bot
3.799 TL
massimodutti.com

6

COPERNI
Kırmızı Logolu Kadın El Çantası
5.795 TL
beymen.com

7

ATÖLYE NO6
Rugan Bustiyer
1.400 TL
atolyeno6.com

8

H&M
Rugan Topuklu Ayakkabı
459,99 TL
hm.com

9

DOLCE&GABBANA
Kelebek Kollu Kısa Rugan Elbise
2.820 €
dolcegabbana.com

10

GUCCI
Rugan Eldiven
730 $
net-a-porter.com

11

H6 BY HAZAL ÖZMAN
Roco Rugan Ceket
12.350 TL
h6byhazalozman.com

12

BERSHKA
Suni Rugan Topuklu Mini Platform Çizme
1.099 TL
bershka.com

13

ROMAN
Rugan Siyah şapka
499,99 TL
roman.com.tr

14

DESA
Patrice Mor Rugan Deri El Çantası
3.557 TL
desa.com.tr

15

ALAÏA
Rugan Ceket
4.035 €
mytheresa.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen