Paz. May 19th, 2024

Dame Vivienne Westwood 29 Aralık Perşembe günü Güney Londra’da hayata gözlerini kapadı. İkonik tasarımcı 81 yaşındaydı ve temsilcileri yaptığı açıklamada, öldüğü sırada etrafının arkadaşları ve ailesi tarafından sarıldığını söyledi.

Yaratıcı projelerde sık sık birlikte çalıştığı eşi Andreas Kronthaler, “Kalbimdeki Vivienne ile devam edeceğim. Sonuna kadar çalışacağım ve o bana idare etmem için pek çok şey verdi. Teşekkürler hayatım.”

Yaratıcı sanatçının ölümüne kadar sanat, yazmak ve bu yıl oğulları ve torunuyla farkındalık yaratmak ve somut bir değişiklik yaratmak amacıyla kurduğu kar amacı gütmeyen Vivienne Vakfı üzerinde çalıştığı bildirildi. Değişimin dört ayağı şu şekilde sıralanıyor: “İklim Değişikliği, Savaşı Durdur, İnsan Haklarını Savun ve Kapitalizmi Protesto Et”. Westwood’un “Kapitalizm bir suçtur” dediği aktarılıyor. “Savaşın, iklim değişikliğinin ve yolsuzluğun temel nedenidir.”

8 Nisan 1941’de Cheshire, Tintwistle köyünde orta halli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen moda tasarımcısı, bir dönem fabrikada çalışmış, ardından öğretmenlik yapmış. Punk ve yeni dalga müzik tarzlarını ana akıma getirmesiyle tanınıyordu ve ikinci kocası Malcolm McLaren ile ünlü SEX butiğini yönetiyordu. “Punk konusunda mesih gibiydim, birinin bir şekilde sisteme bir söz geçirip sokamayacağını görmek istiyordum” diyordu.

2012’de verdiği bir röportajda, “Ben her zaman paralel bir evren için tasarım yaparım; var olmayan bir dünya. Bilirsin, bunun gibi ama daha iyi bir tane. Bana göre bir kahraman, kendini ortaya koymaya, dışarı çıkıp dik yürümeye ve hayatı yaşamaya hazır olan kişidir. Ben bir kahramanı böyle görüyorum” dedi.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

ELLE Türkiye (@elleturkiye)’in paylaştığı bir gönderi

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen