Çar. Eyl 18th, 2024

Türkiye’nin esaslı kuruluşlarından İnci Holding’in İdare Şurası Lideri Sevinç Gök ve İdare Heyeti Üyesi Perihan İnci Türkiye-Japonya bağlantılarına sağladıkları katkılar sebebiyle Japonya Başkonsolosluğu tarafından mükafata layık görüldü.

İzmir’de gerçekleşen merasimde mükafatı, İnci Holding ismine İdare Heyeti Lideri Sevinç Gök ve İdare Şurası Üyesi Perihan İnci Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki’den teslim aldı.

Ağırlıklı olarak otomotiv tedarik dalı olmak üzere hizmet, teknoloji ve toplumsal sorumluluk alanlarında, 3 bin çalışanı ve 10 şirketi ile faaliyet gösteren İnci Holding, yabancı iştirakleriyle memleketler arası arenada kararlı bir formda büyümeye ve Türkiye’de yatırım yapmaya devam ediyor. Sinerjinin gücüne inanan İnci Holding, birinci yabancı iştirakini 1992 yıllarında jant alanında Alman Lemmerz firması ile başlattı, firmanın Brezilyalı Maxion’a satılmasıyla Maxion İnci Jant Kümesi olarak yoluna devam etti. Fransa, Avusturya, Amerika ve İtalya ile de iş iştirakleri bulunan İnci Kümesi, 2014 yılında Japon lojistik firması Yusen, 2015 yılında ise Japon akü devi GS Yuasa ile paydaşlık başlattı. Her iki iştirakinde da Türkiye, Japonya ve dünya iktisadı için bedel yaratan Holding’e, bu katkılarına bir teşekkür mahiyetinde Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki tarafından ödül takdim edildi. İzmir’de gerçekleşen merasimde mükafatı, İnci Holding ismine İdare Şurası Lideri Sevinç Gök ve İdare Şurası Üyesi Perihan İnci teslim aldı.

İnci Lojistik’in Japon lojistik firması Yusen ile 2014 Eylül ayında başlayan stratejik iş birliği ile oluşan YUSEN İnci, halihazırda nakliyatta Mitsubishi Elektrik, Sumitomo başta olmak üzere 20 ve depolamada 17 bin metrekare alanı ile birçok Japon firmaya hizmet veriyor. Firma, yatırımlarına ve tesir alanını genişletmeye devam ediyor. İnci Holding’in öncü şirketlerinden İnci Akü’nün Japon devi GS Yuasa ile başlattığı iştirak ise bugün 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye akü ulaştıran, satış gelirlerinin yüzde 60’ını yurtdışı satışlarından elde eden bir ihracat önderine dönüştü.

Ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini lisana getiren İnci Holding İdare Şurası Lideri Sevinç Gök şöyle konuştu: “Yabancı paydaşlıklar ile büyüme, çalışma yetkinliğine ve alışkanlığına sahip bir küme olan İnci Kümesi olarak; şirketlerimizi sürdürülebilir kılmak için ortak bedellere sahip çıkmanın kıymetli olduğunun şuurundayız. Japon ortaklarımız ile ortak kıymetlerimize sahip çıkarak; iştirakimizin yarattığı pahanın mevcut yatırımlarımızda olduğu üzere gelecekteki işlerimizde de katlanarak devam edeceğine inanıyor; bu gayretlerimizin ülke bağlarının gelişmesine katkı sağlamasını umuyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen