Cum. May 10th, 2024

GEODE’nin uzman dayanağıyla Kaspersky ve Cigref’in eş başkanlığını yaptığı Paris Daveti Çalışma Kümesi 6, BT tedarik zinciri güvenliğini artırmak için somut araçlar sunan analitik raporunu sundu. Bu ortak çalışma, altı aylık memleketler arası çok paydaşlı tartışmaların akabinde, 2021 Paris Barış Forumu için ortak çalışma yayınlandı.

Çalışma Kümesi 6 (ÇG6), Paris Siber Uzayda İnanç ve Güvenlik Davetinin bir kesimi olarak Mart 2021’de başlatıldı ve farklı hükümetleri, sanayileri, akademiyi ve sivil toplumu temsil eden 30’dan fazla üyeyi bir ortaya getirdi. WG6, Bilgi İrtibat Teknolojisi (BİT) tedarik zinciri güvenliğine ve BİT eser ve hizmetlerinin güvenliği için ilgili çerçeveler, tedbirler ve güzel uygulamalar geliştirmeye odaklanıyor.

Önde gelen bir siber güvenlik şirketi Kaspersky ve büyük Fransız şirketleri ve kamu yönetimlerinin dijital birliği Cigref, data dünyasının jeopolitiğine odaklanan bir araştırma merkezi olan GEODE’nin de uzman dayanağıyla, gerekli siyasetleri sağlayarak bu alandaki bilgi ve uygulama boşluğunu kapatmak emeliyle güçlerini birleştirdi. Böylelikle daha güçlü BT tedarik zinciri güvenliği için üreticiler ve sanayi birlikte somut teklifler ortaya koydu. WG6, çalışmalarını Şubat 2021’de yayınlanan “Ürünlerin dijital güvenliğini artırma” bahisli raporunda Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından oluşturulan mevcut prensip ve tavsiyelere dayandırıyor.

WG6’nın raporu, pragmatik aksiyon alanlarını içeren bir matris oluşturuyor ve aktörlerin BT tedarik zincirleri boyunca inançlı olumlu ekonomik tesirler yaratmak için atabilecekleri adımları gösteriyor. Bu matris, düzenleyici kurumlar, milletlerarası kuruluşlar, arz ve talep aktörleri dahil olmak üzere tüm paydaşların gereksinim duyduğu katkı ve hareket alanlarını kapsıyor. Rapor ayrıyeten mevcut çerçevelerin haritalanmasını sağlarken hem düzgün uygulamaları hem de siyaset boşluklarını tanımlıyor.

WG6 ayrıyeten ortaya çıkan ulusal düzenlemeler ve sanayi yaklaşımları ortasında ahengin sağlanması, çağdaş BT eser ve hizmetlerinde daha güçlü güvenlik için teşvikler yaratılması ve kamu ve özel bölüm tarafından BT tedarik zinciri şeffaflığının daha da artırılması üzerinde duruyor.

Kaspersky CEO’su Eugene Kaspersky, şunları söyledi: “Paris Daveti destekçileriyle ve daha ziyadesiyle ortak gayretlerimizin sonuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Global bir teknoloji şirketi olarak misyonumuz, topluluğumuza sürdürülebilir ve en tesirli halde daha inançlı bir dijital dünya inşa etmeleri için ilham vermek ve siber güvenliği artırmak için kullanabilecekleri araçlar hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmaktır.”

Paris Daveti Cigref temsilcisi Arnaud Coustillière şunları ekledi: “Bizi bir cins kaosa götürebilecek siber ataklar ve bilhassa tedarik zinciri akınlarındaki telaş verici artış karşısında, Cigref tarafından koordine edilen dijital tedarik zincirini teminat altına alma çalışma kümemiz, Kaspersky ve Géode, dahil tüm iştirakçilerin çeşitliliği göz önüne alındığında varlıklı ve aydınlatıcı oldu. Çok sayıda teşebbüsü incelediğimizde çok sayıda parçalanma olduğunu gördük. Bilhassa global güvenlik standartları aksiyon alanlarına ait matris, bu alanı sadece devletlerin değil, birebir vakitte ve giderek artan bir formda dijital hizmetler sunan büyük yayıncıların ve özel aktörlerin de daha inançlı hale getirmesi gerektiğini ve sorumlulukları olduğunu gösteriyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen