Cum. May 3rd, 2024


Borusan Contemporary’nin farklı yaş kümelerindeki çocuklara yönelik hazırlanan atölyeleri küçük sanatseverlere, hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri bir ortam sunmaya devam ediyor. 

Sanal olanı somut olana dönüştürecekler

22 Ekim Pazar günü saat 11.00’de 8-12 yaş kümesine yönelik düzenlenecek Bir Kavanoz Dünya atölyesi İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un “Aritmi” standı cinsiyle başlayacak. Atölyede çocuklarla sanatkarın “Melez Gücü” isimli yapıtı incelenecek ve bilim, yeni medya teknolojileri ve ekosistemler üzerine sohbet edilecek. Akabinde atölyenin üretim kademesinde her çocuk kendilerine verilen kavanozlar içerisinde mikro kozmoslarını yani ekosistemlerini üretecek ve sanal olanı gerçek olana dönüştürecek.

Çocuklar bitki çizimlerinden ilham alacak

22 Ekim Pazar günü saat 13.00’te 6-8 yaş kümesine yönelik düzenlenecek Kâğıdın Arkasındaki Hikâye atölyesinde İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un “Aritmi” standı tipiyle başlayacak. Çocuklar bu çalışmada sanatkarın “Hasekiküpesi” ve “Fısıldayan Çalılar” isimli yapıtlarını inceleyecek ve geçmişe gerçek bir seyahate çıkacaklar. Geçmişten günümüze ulaşan bitki çizimlerinden ilhamla her çocuk dünyanın yapı taşı olan karbon ile kendi bitki tablolarını gölgelendirme yolu ile çizecek.

Borusan Contemporary’de Hazan Mevsimi

28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te 5-7 yaş kümesine yönelik düzenlenecek Borusan Contemporary’de Hazan Mevsimi atölyesinde yeni stantta yer alan bitki fotoğrafları ve baskı fotoğraf çalışmaları yakından incelenecek. Çocuklar, Perili Köşk’ün etrafındaki ağaç, bitki ve yapraklardan yola çıkarak yeni bir baskı tekniğini deneyimleyecekler, tabiat ile sanat münasebetini sorgulayacakları renkli bir atölye çalışmasına katılacaklar.

Yüzyılın Sanatına Dokunuş

29 Ekim Pazar günü saat 13.00’te 7-10 yaş kümesine yönelik düzenlenecek Yüzyılın Sanatına Dokunuş atölyesinde yeni koleksiyon standı “Dijital Mitolojiler”de yer alan; Brigitte Kowanz, Keith Sonnier, Ayşe Erkmen, Niko Luoma, Sol LeWitt, Markus Linnenbrink ve Yağız Özgen üzere sanatkarlara ilişkin yapıtlar gezilecek. Müze tipinin akabinde çocuklar, ilham aldığı yapıt ve sanatkardan yola çıkarak kendi özgün dizaynını yapacak. 

Borusan Contemporary’de düzenlenen çocuk atölyeleri takvimini bu temastan takip edebilirsiniz: borusancontemporary.com/tr/cocuk-atolyeleri-kisa-sureli_757 

Biletleri Biletix üzerinden alabilirsiniz: biletix.com/mekan/BA/TURKIYE/tr  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen