Per. May 2nd, 2024


10. Perakende Teknolojileri Konferansı, perakende ve bilişim bölümlerini buluşturdu. 900 milyar TL’yi temsil eden ZMD, verimliliğin anahtarının hakikat teknoloji yatırımları olduğunu vurguladı

Gıdadışı perakende bölümünün değerli temsilcisi Zincir Mağazalar Derneği tarafından düzenlenen 10. Perakende Teknolojileri Konferansı, perakende ve bilişim bölümü profesyonellerini buluşturdu. Perakende bölümünde verimlilik artırma, operasyonları geliştirme ve alışveriş tecrübesini zenginleştirmeye yönelik teknolojik tahlillerin sahnede yer aldığı konferansta, dal gündemindeki hususlara da değinildi.

900 milyar TL ciroyu temsil eden Zincir Mağazalar Derneği, mesken elektroniğinden kozmetiğe, yapı marketten hazır giysiye besin dışı kategorilerinde ülkenin en büyük perakendecilerinden oluşan üyeleriyle 55 bin satış noktasında 360 binden fazla şahsa istihdam sağlıyor. Organize perakendenin yaygınlaşması ve kayıtlı iktisada katkısının artırılması gayesiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Zincir Mağazalar Derneği İdare Konseyi Lideri Serhan Tınastepe, üye perakendecilerinin istihdamının son 5 yılda 60 bin kişi arttığını, dalın istihdamdaki çıpa vazifesini sürdürdüğünü vurguladı.

Sektörün 2024 yılı beklentilerine ve enflasyonla gayret çalışmalarına da değinen Tınastepe, orta vadeli plana uyumlanma ve teknolojik tahlillerle verimlilik yatırımlarına tartı verme daveti yaptı. Bölümün tahlil bekleyen hususlarını yineleyen Tınastepe, kozmetik eserlerindeki taksit yasağı uygulamasının artık sona erdirilmesi gerektiğini, bu durumun tüketicinin yanında artık üretime de ziyan vermeye başladığını belirtti. Yabancı yatırımcıların ülke iktisadına olumlu tesirlerine dikkat çeken Tınastepe, yabancı ortaklı şirketlere dövizle kiralama yapılabilmesi durumunda ortaya çıkan haksız rekabetin de bir an evvel giderilmesi gerektiğini söz etti.

Bu sene onuncusu düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nda 17 Ekim Salı günü Hilton Maslak Otel Istanbul’da ve eş vakitli olarak Digital Network Alkaş platformunda canlı yayınla gerçekleşti. Perakendede verimliliği hedefleyen teknolojik tahlillerin, bu tahlilleri uygulayan perakendecilerle birlikte sahnede yer aldığı Tahlil Oturumları, konferansın en ilgi çeken oturumları oldu. 10 tahlilin anlatıldığı konferansta ayrıyeten İnsan Kaynakları, Müşteri Tecrübesi, Pazarlama ve Sürdürülebilirlik hususlarında paneller, dijital dönüşümde trendleri ve müşteri davranışlarını özetleyen araştırma oturumu da yer aldı. Konferansın keynote konuşmacıları Uzman Hekim Kerem Dündar ve YouTube İçerik İmalcisi Barış Özcan yapay zekanın gelişimine ve yaşama tesirlerine dair görüşlerini paylaştılar.

 

Zincir Mağazalar Derneği Hakkında:

Gıdadışı çağdaş perakendenin güçlü temsilcisi Zincir Mağazalar Derneği, 2012 yılından bu yana dalın gelişimi ve iktisattaki değerinin vurgulanması istikametindeki aktif çalışmalarını sürdürmektedir. Çağdaş perakendenin farklı alt kategorilerindeki öncü oyuncularını temsil eden Zincir Mağazalar Derneği, güçlü üye yapısıyla ve aktif çalışmalarıyla kamuoyundaki algısını sağlamlaştırmaya devam etmektedir. Zincir Mağazalar Derneği üyeleri, Türkiye genelinde yaklaşık 55 bin satış noktasında, 360 bin kişilik istihdamı ve 900 milyar TL’nin üstünde bir ciroyu temsil etmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen