Çar. Eki 2nd, 2024

Keçiören Belediyesi ile Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı(ÖZEV) iş birliğinde ‘Engelli Çocuk Aileleri ve Toplumsal Farkındalık Programı’ düzenlendi.

İlçedeki Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programa Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Saime Toptan, vakıf temsilcileri, engelli bireyler ve aileler, çeşitli bakanlıklardan uzmanlar katıldı.

Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok iştirakçilere hitaben yaptığı konuşmada, “İlk sefer Keçiören Belediyesi ÖZEV Vakfı ile birlikte Engelliler Eğitim ve Üretim Merkezini açmıştı. Bu Türkiye’de birincidir. Şimdi devletimizde ‘Engelliler Yönetimi Başkanlığı’ yokken, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için ‘engelsiz kent, manisiz yaşam’ diyerek birçok sempozyum düzenledik. Saime Toptan Hanımefendi de ortamızda, kendisiyle birlikte ÖZEV’e teşekkür ediyorum. Zihinsel engelli bireylerimizin randevu sistemiyle bakım ve nezaret altında tutulacağı Gündüzlü Bakım Merkezimizi kısa mühlet içinde hizmete açıyoruz. Bu hizmetimiz için Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğümüzle de protokol imzaladık. Ailelerimiz bu merkezimize engelli bireylerini bırakarak günlük işlerini çarçabuk halledebilecekler.” dedi.

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Saime Toptan ise Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok’a engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Engelli çocuğuyla birlikte yaşadığı zorlukları sunum yaparak anlatan Devlet Tiyatroları Sanatkarı Süheyla Gürkan ise toplum içinde engelli bireylerin karşılaştığı ıstırapları aktararak toplumsal farkındalığın kıymetine dikkati çekti. Engelli bireyler ve aileleri de bakanlıklardan iştirak sağlayan uzmanlara çeşitli sorular yönelterek akıllarındaki soru işaretlerini giderme fırsatı buldular. ​

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen