Paz. May 12th, 2024

MEMEDER 2007 yılında kurulmuş olup, meme kanseri ile ilgilenen araştırmalar yapan bilim adamları, hastalık tanısı almış kadınlar ve hasta yakınlarından oluşan sosyal, bilimsel ve kamuya yararlı bir dernektir. Amaçları, Türkiye’de meme kanserinin erken tanısı, taraması ve tedavisi için gerekli olan projeleri üretmek, toplumu meme sağlığı ve hastalıkları hakkında bilgilendirmek, meme kanserli hastalara sosyal, bilimsel ve psikolojik yönden destek olmak, bu amaçla sosyal, bilimsel içerikli toplantılar, konferanslar düzenlemek olarak sıralanabilir.

PEMBE FESTİVAL 8 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞİYOR

1992 yılından itibaren tüm dünyada Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul ediliyor. Farkındalık etkinlikleri ile kadınların meme kanserine dikkatini çekmek, bilgilerini artırmak ve MEMEDER gibi kamuya yararlı dernek ve sivil toplum kuruluşlarına destek sağlamayı amaçlanıyor. Bu doğrultuda, kurulduğu 2007 yılından itibaren Ekim ayında farkındalık ve bilinçlendirme toplantıları ve Pembe Festivaller düzenleyen MEMEDER, Covid 19 pandemisi nedeniyle son iki yıldır yüz yüze yapılamayan festival ve etkinlikleri bu yıl 8 Ekim Cumartesi günü İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde gerçekleştiriyor.

Pembe Festival, kadınlara meme kanseriyle mücadelede yalnız olmadıklarını hatırlatmayı ve yaşamlarının bu yeni döneminde hayata daha umutla bakabilmeleri için ilham vermeyi amaçlıyor. Pembe Festival, katılımcıların sadece bilgi alacakları değil aynı zamanda sosyal aktiviteler sayesinde duygu alışverişi de yapabilecekleri pozitif ve enerji dolu bir gün olacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen