Cum. Nis 26th, 2024

Microsoft, yıllık Build geliştirici konferansı sırasında, Microsoft Store Uygulama Ödülleri yarışmasının kazananlarını açıkladı. Yarışma, “diğerlerine güzel ve kullanışlı uygulamalar oluşturma konusunda ilham veren ve mükemmel kullanıcı deneyimi, düzenli güncellemeler ve daha fazlasını sağlayan en iyi Windows 10 ve 11 uygulamalarını” kutluyor.

Microsoft, Mart 2023’te kullanıcıların ve geliştiricilerin favori projelerini katılım için göndermelerine olanak tanıyan adaylıkları açtı. Topluluk oylaması 1 Mayıs 2023’te başladı ve sonuçlar en sonunda açıklandı.

Microsoft Store Uygulama Ödülleri 2023 Kazananları – Topluluğun Seçimi

Topluluk, aşağıdaki uygulamaları kendi kategorilerinde en iyi olarak oyladı:

Yardımcı Programlar ve Araçlar: Torrex

Bu uygulamalar, günlük olarak ihtiyaç duyabileceğiniz çeşitli görevleri yerine getirerek hayatınızı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Bunlar, PC’nizi yönetmeyi, bir iş akışının görevlerini basitleştirmeyi ve çok daha fazlasını içerebilir. Bu araçlardan hangisini en yararlı buluyorsunuz?

Torrex, BitTorrent dağıtım sistemini kullanarak dosyaları indirmek için evrensel bir Windows uygulaması. Hafif, özelleştirilebilir ve uyarlanabilir Torrex, torrent indirmelerine PC, tabletler, Xbox ve hatta HoloLens dahil tüm cihazlarınızda erişmenize imkan tanıyor.

Verimlilik: Mozilla Firefox

Bu uygulamalar, odaklanmanıza ve işlerinizi halletmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bunlar, yapılacaklar listelerini, not alma uygulamalarını, zaman yönetimi araçlarını ve çok daha fazlasını içerebilir. Üretken kalmanıza yardımcı olması için bu uygulamalardan en çok hangisine güveniyorsunuz?”

Firefox’un özel bir tanıtıma ihtiyaç duymayacak kadar ünlü olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu gizlilik odaklı tarayıcı, verilerini geri almak ve Chromium tabanlı ana akım tarayıcılara mola vermek isteyenlerin favori çözümleri arasında yerini alıyor.

Ses/Görüntü: VLC

Bu uygulamalar, ister kendiniz oluşturun, ister yalnızca indirdiğiniz veya satın aldığınız medya dosyalarını düzenli tutmak için kullanın, ses ve video içeriğinizi yönetmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bunlar, medya oynatıcıları, kitaplıkları, dosya dönüştürücüleri ve çok daha fazlasını içerebilir. Ses ve video dosyalarınızı yönetmek için bu uygulamalardan hangisini en yararlı buluyorsunuz?

VLC medya oynatıcı (önceki adıyla VideoLAN İstemcisi), yerel ve akışlı oynatma için ücretsiz ve açık kaynaklı bir medya yazılımı.

Yaratıcılık: Sketchable

Bu uygulamalar, yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanıza ve fikirlerinizi hayata geçirmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bunlar, grafik tasarım araçlarını, modelleme yazılımlarını, animasyon programlarını ve çok daha fazlasını içerebilir. Bu uygulamalardan hangisini yaratıcı fikirlerinizi ifade etmede en yararlı buluyorsunuz?

Sketchable Plus, dijital sanatçılar için tasarlanmış güçlü bir uygulama. Özenle hazırlanmış ve net bir kullanıcı arabirimi, 32 adede kadar katman desteği, maskeler, özelleştirilebilir fırçalar, şablonlar, GPU hızlandırmaları, PSD belgeleri desteği, ARM64 uyumluluğu ve daha fazlasını içeriyor.

Kişiselleştirme: Lively Wallpaper

Bu uygulamalar, bilgisayarınızı ihtiyaçlarınıza daha iyi uyacak şekilde kişiselleştirmenize ve özelleştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bunlar, kullanıcı arayüzünün görünümünü ve davranışını değiştirmeyi, daha fazla özelliği etkinleştirmeyi, özel kısayol tuşları ve kısayolları oluşturmayı ve çok daha fazlasını içerebilir. Bilgisayarınızı gerçekten size ait hissettirmek için en çok hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?

Lively Wallpaper, Windows masaüstünüzde hareketli duvar kağıtları kullanmanızı sağlıyor. Uygulama, masaüstü arka planınız veya ekran koruyucunuz olarak GIF’leri, videoları ve hatta duvar kağıtlarını kullanabilir. Lively Wallpaper ücretsiz ve açık kaynaklıdır.

Microsoft Store Uygulama Ödülleri 2023 Kazananları – Editörlerin Seçimi

Microsoft, bu yıl topluluk oylamalarının yanı sıra, editörleri tarafından karar verilen etkileyici Windows uygulamalarına da ödüllerinde yer verdi:

Yaratıcılık: Descript

Eğlence: Amazon Prime Video

Verimlilik: Concepts

Windows ile En İyi Entegrasyon: WhatsApp

Özel Takdir: Ava Accessibility

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen